jacekw13 Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Witam zwracam się z prośbą o pomoc. Zakupiłem zestaw Graupnera jak w temacie, aparature Radiolinka i mam problem z zaprogramowaniem regulatora, silnik i regulator był w komplecie. Nie posiadam instrukcji po polsku tylko tłumaczenie z translatora i nie mogę zaprogramować ustawień gazu. Reaguje tylko od połowy zakresu manetki a nie od zera. Bardzo proszę o pomoc jak go właściwie zaprogramować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Jacku spróbuj trymerem ,delikatnie w górę podciągaj trymerkiem aż silnik będzie chodził na niskich obrotach, wtedy trymerek w dól, ąż silnik przestanie i wtedy miałbyś od 0-100% gaz. MAm nadzieje że rozumiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 to co piszesz pomaga w małym stopniu. W przypadku kiedy gaz chodzi od połowy wątpię że twój sposób zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw13 Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Cimek dzięki za porade ale nie o to chodzi. Gaz chodzi od połowy w góre a w dół załącza się hamulec. W żaden sposób nie udaje mi się przeprogramować regla by wyeliminować hamulec bo wtedy może gaz będzie chodził w pełnym zakresie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Daj linka Jacuś do tej instrukcji OK Próbowałeś tak: manetka gazu na MAX, włączasz radio, biip biip, manetka na minimium, [jakaś melodyjka lub biip biip biip Generalnie w większości regulatorów tak się programuje zakres 'gazu' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw13 Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Próbowałem i od maxa i od minimum i nic może rzeczywiście źle coś zrozumiałem z tego tłumaczenia. Adres strony z dokumentacją : http://www.graupner.de/en/products/3f7642c0-d8d0-4ecc-adca-076d15f7f112/7233.G35/product.aspx?tab=downloads Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi