mateusz_mateusz Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Witam. Pierwszym moim pomysłem było założenie do wicherka 10 silnika mk-17 (taki miałem w domu). Silnik jednak żle pali, więc wygrzebałem w domu silnik klasy 380. Jakie smigło nalezy dać do tego silnika? Czy to z mk-17 będzie dobre? Potrzebuję około 500g ciągu. Jakie śmigło dać, aby zwiększyć ciąg?? Może należy zastosować jakąś przekladnię? Proszę o odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Nie lepiej kupić w hc emaxa z reglem ss za 12$ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_mateusz Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 to znaczy, że nie ma żadnych szans?? a ile kosztuje przesyłka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 nie są szanse ale przy dzisiejszych cennach silników 3f jest bez sensu pchanie się w szczotki. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5354 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__6460__Hobbyking_SS_Series_25-30A_ESC.html do tego śmigiełko 9x4,7 SF Przesyłka kolo 5 $ I nie masz problemu ze szczotkami i taki napęd jest bardziej przyszłościowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Potrzebuję około 500g ciągu. Jakie śmigło dać, aby zwiększyć ciąg?? Może należy zastosować jakąś przekladnię? 500g ciągu raczej nie uzyskasz. Używałem takiego silnika w modelu, który ważył 500g i dawało radę (ciąg statyczny oceniałem na mniej niż 400g). Przekładnia oczywiście konieczna, a śmigło będzie zależało od przełożenia (ok 8 cali) Ale też nie polecam bawienia się z silnikiem szczotkowym. Chyba że wszystko masz i nic nie inwestujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi