vintersky Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 Witam, Proste, klarowne pytanie. Czy w aparaturkach Turnigy 9X Mode 1 można po otworzeniu "poprzerzucać" gadżety między manetkami (oraz zmienić ustawienia w aparaturce) tak aby uzyskać Mode 2? Mam prostą aparaturkę Radiolink 6 kanałów i tego typu operacja była prosta. Pytam się, ponieważ na HK brak aktualnie aparatur Mode 2 - a taka forma sterowania bardzo mi odpowiada. Pozdrawiam, Max
KrzysiekB. Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 Lepiej jest zaczekać chwilke na nową dostawę. Możesz już złożyć zamówienie i jak tylko sie pojawi to Ci wyślą. Ja tak zrobiłem jak bylo BK - 6 i za 2 dni dostalem wiadomość, że nadajnik do mnie leci
Rabor Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 Nic trudnego. Rozkręcasz aparaturę, przekładasz ramię ze sprężynką na przeciwny drążek (tam gdzie ma wracać do neutrum czyli prawy) i blaszkę z 2 śrubami z prawego na lewy drążek. Robota na 5 minut. Potem w programie zmieniasz na mode2 i po wszystkim.
d.a.r.o. Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 Tak jak Rabor napisał. Kilka minut i po sprawie. Ja kupiłem apkę w mode1, bo była tańsza od takiej samej w mode2 i sam sobie zmieniłem. Trwało to nie więcej jak 10 min.[/b]
KrzysiekB. Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 Skoro tak to przepraszam za zamieszanie . Gdzieś kiedyś wyczytałem, że taka zmiana jest niemożliwa, co widać okazuje się nieprawdą
vintersky Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Opublikowano 12 Lipca 2011 Rabor, d.a.r.o. - dziękuję za pomoc. Spodziewałem się właśnie takiej możliwości, wiem że w prymitywnie prostym Radiolinku tak da radę bo już takie zmiany na moich oczach zachodziły. Wątek wyczerpany.
pauletto007 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Ja miałem sytuację odwrotną. Moje TH9x było w Mode 2 przy zakupie a przed 10 min stało się MODE 1 wg opisanych kilka postów wyżej wskazówek. Na prawdę proste zadanie A teraz nauka od nowa na symulatorze
Konrad65 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Może to trochę pomoże: Albo po słowiańsku
Rekomendowane odpowiedzi