Skocz do zawartości

Turnigy 9X - zmiana Mode 1 na Mode 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Proste, klarowne pytanie. Czy w aparaturkach Turnigy 9X Mode 1 można po otworzeniu "poprzerzucać" gadżety między manetkami (oraz zmienić ustawienia w aparaturce) tak aby uzyskać Mode 2?

Mam prostą aparaturkę Radiolink 6 kanałów i tego typu operacja była prosta. Pytam się, ponieważ na HK brak aktualnie aparatur Mode 2 - a taka forma sterowania bardzo mi odpowiada.

Pozdrawiam,

Max

Opublikowano

Lepiej jest zaczekać chwilke na nową dostawę. Możesz już złożyć zamówienie i jak tylko sie pojawi to Ci wyślą. Ja tak zrobiłem jak bylo BK - 6 i za 2 dni dostalem wiadomość, że nadajnik do mnie leci ;)

Opublikowano

Nic trudnego. Rozkręcasz aparaturę, przekładasz ramię ze sprężynką na przeciwny drążek (tam gdzie ma wracać do neutrum czyli prawy) i blaszkę z 2 śrubami z prawego na lewy drążek. Robota na 5 minut. Potem w programie zmieniasz na mode2 i po wszystkim.

Opublikowano

Tak jak Rabor napisał. Kilka minut i po sprawie. Ja kupiłem apkę w mode1, bo była tańsza od takiej samej w mode2 i sam sobie zmieniłem. Trwało to nie więcej jak 10 min.[/b]

Opublikowano

Skoro tak to przepraszam za zamieszanie ;). Gdzieś kiedyś wyczytałem, że taka zmiana jest niemożliwa, co widać okazuje się nieprawdą ;)

Opublikowano

Rabor, d.a.r.o. - dziękuję za pomoc. Spodziewałem się właśnie takiej możliwości, wiem że w prymitywnie prostym Radiolinku tak da radę bo już takie zmiany na moich oczach zachodziły.

Wątek wyczerpany.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja miałem sytuację odwrotną. Moje TH9x było w Mode 2 przy zakupie a przed 10 min stało się MODE 1 wg opisanych kilka postów wyżej wskazówek. Na prawdę proste zadanie :D A teraz nauka od nowa na symulatorze :lol:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.