spad Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 witam mam taki mały problem w edgu 540 firmy kyosho dość kiepsko zostało zaprojektowane główne podwozie co za tym idzie przy każdym lądowaniu po prostu jest wyrywane, kleiłem już wielokrotnie ale niestety problem się nadal powtarza. Okazuje się, że oryginalne podwozie jest zbyt sztywne a punkt mocowania zbyt delikatny. Wpadłem na pomysł aby zrobić takie podwozie z drutu sprężystego i tu jest pytanie jaki zastosować drut do tego typu podwozia aby utrzymał model ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Ile faktycznie waży ten model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Ile faktycznie waży ten model? w okolicach 1300gr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Ja bym zrobił 2,5 albo 3mm. Właściwie każdemu modelowi przerabiam aluminiowe i węglowe na druciane, bo mamy strasznie nierówne lotnisko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 ja latam na pałacowej a tam jest bardzo nierówno dlatego też potrzebuje przerobić podwozie na druciane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 To nie mogłeś wczoraj podejrzeć, jak mam przerobione? :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 a jakoś wypadło z głowy wolałem latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Witam, chętnie się podłączę pod ten temat z prośbą o zdjęcia lub rysunek jak zrobić i zamontować zawieszenie z drutu. Pozdrawiam Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Tutaj takiej jakości zdjęć popełniać mi nie wypada, ale z PW chyba wszystko już Maćku z grubsza wiesz. W razie czego, dopytuj już tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.