Piotrek2136 Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Witam, Rozpiętość: 50cm Długość: około 45cm Waga: ?? Silnik: 10g 18-11 2000kv Regulator: 6g HK 8A Odbiornik: 2,6g V8R4 (jak zdejmę z niego obudowę to zejdzie pewnie do 2g, nie jestem w stanie sprawdzić ile dokładnie bo nie mam odpowiedniej wagi ;| ) Serwa: 2x 3,7g Śmigło: Brak jak dotąd. Pewnie 7x3,5 albo 5x3 (jeśli ktoś ma bardzo chętnie odkupię/przygarnę) Zasilanie: 28g 2s 400mAh (zobaczę jak wyjdzie z wagą, do niej dobiorę pojemność, na razie nie mam jeszcze nic i też chętnie odkupię/przygarnę ) Zdjęcia przedstawiają obecny stan budowy. 1. Skrzydło profil clarky (nie wiedziałem jaki przy takim małym modelu będzie skuteczny), łącznie 8 żeberek, nie ma dźwigaru, bez lotek, wznos "na oko". Planuję dorobić do niego lotki jeśli poleci. 2. Kadłub https://picasaweb.google.com/piotrek2136/Mini#5632478520105565666 Więcej zdjęć: -->KLIK<-- Tak to wygląda dzisiaj. Podwozie oczywiście będzie, usterzenie też ;p. w kadłubie nie będzie żadnych wręg a skrzydło będzie klejone do kadłuba. Oklejany też niczym nie będzie ale malowanie dostanie. A teraz pytanie w jakiej wadze powinienem się zmieścić żeby przyjemnie się latało? Jakieś uwagi? Pochwały? Krytyka? ;p Pytania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linean Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 to ja mam pytanie , bo albo jestem ślepy ;] albo nie widzę z jakiego materiału to budujesz ? bo ściany kadłuba są dość cienkie i nie wiem jak tu z wytrzymałością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 to ja mam pytanie , bo albo jestem ślepy ;] albo nie widzę z jakiego materiału to budujesz ? bo ściany kadłuba są dość cienkie i nie wiem jak tu z wytrzymałością depron,izoflor lub inna pianka A wytrzymałość to KONSTRUKCJA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 inna pianka dosyć cieniutkie to wszystko ale na prawdę sztywne. poza tym to nie jest model do akrobacji. Skrzydło zbudowane jest następująco. żeberka ze styroduru 2mm a kryte styrodurem 1mm. krawędź natarcia formowana na gorąco. Kadłub. Cała "skrzynka" zrobiona ze styroduru 2mm, półeczka pod serwa to balsa twarda 1mm podklejona styrodurem chyba 3mm. wręga silnikowa zrobiona jest ze sklejki balsowej "homemade" 1mm twarda i 2mm miękka. Chciałem pociąć depron na takie cienkie arkusze, ale niestety nie mam wystarczającej regulacji temperatury na drucie. Musze zrobić porządny regulator, może z termostatem, i będę próbował Styrodur jest chyba cięższy niż depron ale myślę że nie wyjdzie tragicznie z tą wagą.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linean Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Cicho ... jak tam budowa , bo postępów nie widać , a się ciekawie zapowiadało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 wakacje... właśnie się obudziłem po nie wiem jak długim czasie po wyjeździe... spokojnie, na pewno kontynuacja będzie. troche ochłonę i tniemy dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CezaryK Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Dawno po wakacjach Panie Konstruktorze i co dalej.... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi