Piotr25bielsko Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Witam kupiłem trenerka rc http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=1306 jestem w trakcie budowy ,zamontowac serwa i baterie tylko mam problem z zamocowaniem zbiornika paliwa? nie wiem jak to zrobic ,bo to mój pierwszy model rc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 zrób zdjęcia komory na zbiornik paliwa i zbiornika to Ci powiemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr25bielsko Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 zrób zdjęcia komory na zbiornik paliwa i zbiornika to Ci powiemy. http://www.photoblog.pl/mojphotoblog/?ManagePhotos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 wklej z imageshack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas325 Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Witam serdecznie,miałem 2 takie modele,faktycznie mocowanie zbiornika jest dziwne,bak lata w tej wnęce na wszystkie strony,w jednym modelu zawinąłem bo w grubą gąbkę a w 2gim z tyłu wkleiłem kawałeczek balsy który go przytrzymał. Wściekałem się tymi modelami na wszelakie sposoby i z tym nie miałem najmniejszego problemu,wiec polecam takie rozwiązania. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr25bielsko Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Dziekuje za pomoc lukas325 tak zrobie ,silnik dotarty już przepalił 1 l paliwa wszystko przygotowane tylko ten zbiornik zamontuje i podłącze serwa ........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr25bielsko Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 teraz dam linki do fotek modelu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6679df224a175647.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr25bielsko Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e9c154718df5eb9.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr25bielsko Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/abd4d95371ae6d5b.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr25bielsko Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7abccb403654090a.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr25bielsko Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 wklej z imageshack.us Są na fotosik.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr25bielsko Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Witam serdecznie,miałem 2 takie modele,faktycznie mocowanie zbiornika jest dziwne,bak lata w tej wnęce na wszystkie strony,w jednym modelu zawinąłem bo w grubą gąbkę a w 2gim z tyłu wkleiłem kawałeczek balsy który go przytrzymał. Wściekałem się tymi modelami na wszelakie sposoby i z tym nie miałem najmniejszego problemu,wiec polecam takie rozwiązania. Pozdrawiam jeszcze mam pytanie w instrukcji pisało 4 serwa ? Wystarczy tyle do tego modelu ,zamontowałem w skrzydle 1 serwo ,1 zostaje na silnik ,2 na lotki tylne i pionowe,i jeszcze jest koło skrętne ? czyli 5? jednak ......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas325 Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Bardzo poczciwy samolocik,będziesz miał dużo frajdy z latania. Jak będziesz montował serwa to zwróć szczególną uwagę na to,że kadłub jest dość wąski i trzeba je tak zamontować,żeby nie ocierały o kadłub i przede wszystkim przed pierwszym lotem podłącz wszystko i posprawdzaj czy nie zaczepiają się o siebie serwa:gaz-ster wysokości-lotki,sam prawie bym ten modelik w taki sposób pogrzebał a i filmów z tym 'trickiem' w necie jest sporo-po prostu by było szkoda modelu. Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr25bielsko Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Fajnie wielkie dzięki dopiero zaczynam swoją przygode z modelarstwem heh nawet skrzynke kupiłem modelarską..................... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas325 Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Jak najbardziej wystarcza 4 serwa: 1szt: Gaz 1szt :Lotki 1szt: Ster wysokości 1szt: Ster kierunku Skrętne kółko łączy się ze sterem kierunku na tym samym serwie,sposób mocowania jest uwidoczniony na foto w instrukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr25bielsko Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Jeszcze brakuje aparatury nie wiem w sumie co kupić tak gdzieś koło 500zł moge wydac ,myślałem o turnigy 9 x co myślicie o niej? http://www.rc-electrotown.pl/index.php?products=product&prod_id=268 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr25bielsko Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Witam serdecznie,miałem 2 takie modele,faktycznie mocowanie zbiornika jest dziwne,bak lata w tej wnęce na wszystkie strony,w jednym modelu zawinąłem bo w grubą gąbkę a w 2gim z tyłu wkleiłem kawałeczek balsy który go przytrzymał. Wściekałem się tymi modelami na wszelakie sposoby i z tym nie miałem najmniejszego problemu,wiec polecam takie rozwiązania. Pozdrawiam lukas325 możesz mi jeszcze doradzić jaka aparaturę kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr25bielsko Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Jak najbardziej wystarcza 4 serwa: 1szt: Gaz 1szt :Lotki 1szt: Ster wysokości 1szt: Ster kierunku Skrętne kółko łączy się ze sterem kierunku na tym samym serwie,sposób mocowania jest uwidoczniony na foto w instrukcji fajnie moje domysły rozwiane dzięki:)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas325 Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Jeśli chodzi o spalinkę to polecał bym Ci z 2.4GHz np. spektrum dx6i z odbiornikiem z zestawu czyli AR6200 ma on dodatkową satelitkę,ten zestaw przyda Ci się do innych modeli lub na stronie Modele Max mają w dobrej cenie Hitec'a optic 6 w 35mhz, tyle co mogę w tym temacie napisać od siebie,miałem chyba z 10 modeli spalinowych i jak na razie na spektrum nie miałem większych problemów,odbiornik zawsze jest otulony w gąbeczkę bo wiadomo spalina = wibracje. Co do innych nadajników i odbiorników się nie wypowiem bo od początku bazuje na tych systemach i mi się sprawdzają. Możesz pogrzebać na forum w temacie aparatur,naprawdę wiele było powiedziane,mimo ze aż nie tak wiele jeśli chodzi o użytkowanie ich w modelach spalinowych Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr25bielsko Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Dziekuje za rady , chyba zdecyduje sie na optica 6 dobra marka,w sklepie w bielsku bocianmix tez ja doradzali wiec mysle ze lepiej troszke dopłacic i zeby służyła pare latek ,bo dziecko chce tez tym zarazic ,dopiero w drodze w listopadzie )) będziemy mieli co robić wiadomo grill relaks ,rozrywka:) jeszcze raz dzieki lukas325 przygodo nadciągamy:)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi