Bruno Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Witam, Podobno większe modele lepiej latają więc postanowiłem przeskalować plany RWD. Rozpiętość wyszła 170 cm. Zmieniłem też układ listewek Uploaded with ImageShack.us Przód kadłuba od zewnątrz wzmocniłem laminatem.(zdjęcia później). Mam kilka pytań odnośnie ustawień do oblotu: Do jakich kątów ograniczyliście w swoich rwd wychylenia sterów i lotek ? Czy taki kawał depronu da się wyrzucić z ręki ? (jeszcze nie zrobiłem podwozia ;D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruno Opublikowano 30 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Piszę posta pod postem bo jakoś nikt nic nie pisze :? Dzisiaj odbył się oblot. Niestety NIE ZAUWAŻYŁEM REWERSU NA LOTKACH :evil: i przy próbie pierwszego zakrętu spadłem na skrzydło. Jeszcze zdięcie tuż przed kretem :wink: Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Gratuluję oblotu :lol2: :devil: Mam nadzieję, że od dzisiaj będziesz UWAŻNIEJ wykonywał czynności kontrolne które ZAWSZE powinny być czynione przed startem samolotu / modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruno Opublikowano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Dzisiaj oblatałem model 8) W prawdzie lot skończyłem na drzewie sąsiada, ale i tak jestem bardzo zadowolony A to kilka fotek: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piant Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Gdyby miał kolory wyglądał by jak prawdziwy:P Przynajmniej na zdjęciach. I mam nadzieję że go okleisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 super model. a jakie ma wyposazenie i czy planujesz jakies malowanie samolotu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinG Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Gratulacje za udany oblot i... zazdroszczę pogody. Aktualnie jestem w trakcie budowy RWD-5 wersja 100%. Ćwiczę na nim oklejanie papierem na wikol. Zobaczymy jak wyjdzie lakierowanie Motipami. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruno Opublikowano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Planuję okleić na wikol i dorobić podwozie. Taśma pakowa z czasem się bąbli i wygląda strasznie Wyposażenie: silnik:http://abcrc.pl/p/123/2469/silnik-emax-gf2215-20-kv1200-270w--silniki-do-n-copterow-quadrocopter-i-wyposazenie-do-nich.html regulator: 30A serwa: hxt 900 9g Model lata bardzo fajnie i nie ma skłonności do wpadania w korkociąg w odróżnieniu od mojego bezlotkowego toto0. Jedynie muszę zwiększyć wykłon silnika w dół mimo, że i tak jest już dość duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Super modelik i plus za to że ma lotki a nie jak wiekszość bez :rotfl:. Jeśli chodzi o skłon to w moim rwd-5 musiał być bardzo duży a w modelu kolegi bez lotek prawie wcale, ciekaw jestem czy to przypadek czy jakaś zależność... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruno Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Jeśli chodzi o skłon to w moim rwd-5 musiał być bardzo dużyCzy taki jak na zdięciu w twoim wątku ? Czy potem jeszcze zmieniałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Jeśli chodzi o skłon to w moim rwd-5 musiał być bardzo duży a w modelu kolegi bez lotek prawie wcale, ciekaw jestem czy to przypadek czy jakaś zależność... Zależy to od silnika i jego parametrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Skłon mam własnie taki jak na fotce, i dzieki temu nie ma zbytniego zadzierania przy bezwietrznej pogodzie jak i lekkim wiaterku... Marcus - co powiesz na to że w jednym i drugim jest taki sam silnik jak i śmigło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Pewnie wręgi silnikowe nie są wklejone pod tym samym kątem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruno Opublikowano 5 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Po oklejeniu model trochę przytył i chciał bym wsadzić do niego większy akumulator. Dlatego planuję zmienić silnik. Co polecacie? http://abcrc.pl/p/123/2677/silnik-budget-2220-07-kv1200-340w-silniki-do-n-copterow-quadrocopter-i-wyposazenie-do-nich.html lub http://abcrc.pl/p/118/531/silnik-c3530-10-kv1400-430w-silverblue-silniki-bezszczotkowe-silniki-elektryczne.html Waga modelu z docelowym akumulatorem 2650mAh wyjdzie 1400g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Ten silnik z drugiego linku Turbojety są bardzo wydajne i nie psują się aż tak niż ten z pierwszego linku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruno Opublikowano 5 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Dzięki już daję ,,pomógł" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Śmgło 8x4 SF (tylko nie Gws) Bo Turbojety nie za bardzo lubią... Kup sobie jakieś lekkie APC 8x4 SF i będzie CI maszynka fajno latała Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruno Opublikowano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Dzisiaj wreszcie miałem okazję przelecieć sięna nowym silniku. Niestety przy zamówieniu pomyliłem się odnośnie śmigieł i kupiłem GWSy :evil: Silnik faktycznie ich nie toleruje. Chciałbym się zapytać: Czym różnią się śmigła oznaczone jako E od SF nie licząc kształtu Czy śmigło składane http://abcrc.pl/p/94/1902/smiglo-skladane-8x4-5-kolpak-plastik-45mm-kompletne-smigla-skladane-kompletne-smigla-i-akcesoria.html to dobry pomysł do RWD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi