elektron Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Witam. Dostalem od Swietego Mikolaja z Gdanska (Marka) modele. Miedzy innymi model 2 silnikowca na uwiezi do dokonczenia. Ja oczywiscie odrazu wyjalem mu linki i zrobie z niego rc. Ogolnie nie ma w nim czegos czego nie wiem bo mam plany wiec budowa bedzie przyjemna. Jedyne co mnie trapi to to ze zostal on wykonany jako spaliniak, w gondolach ma zabudowane zbiorniki a nie ma juz miejsca na jakies serwo wiec myslalem aby go przerobic na elektryka ale to kolejny problem... - jak "wyrwac" bezpolesnie zbiorniki z gondoli ? A moze macie jakis pomsyl jak zrobic z niego spaline ?? Troche danych : Plany z jakiegos bardzo starego modelarza(podobno) Rozpietosc : 1100mm Dlugosc : 800 mm Silniki : nn inne dane : nn Moze zdjecia Wam wiecej powiedza : Moze mi pomozecie w jego budowie - bardzo bylbym wdzieczny za kazda sugestie Moze wiecie jak sie ten samolot nazywa ? Watek ten dedykuje Hubertowi ktory napewno zglosi sie po plany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Nie ulotnisz tych modeli jak będziesz zastanawiał się jakim nożykiem coś wyciąć.bo będziesz tracił czas na tworzenie takich pytań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Hey Ja bym chcial plany tego modelu Zawsze chcialem miec dwu silnikowca. Da sie ksero zrobic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek K Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Hey Ja bym chcial plany tego modelu Zawsze chcialem miec dwu silnikowca. Da sie ksero zrobic ? to ja też bym prosił jak można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Jutro postaram sie zrobic:) przyslijcie mi na PW adresy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Nim już go przerobisz n aRC to zobacz czy ma identyczne połówki skrzydła. Statecznik anie ma czyli mozęsz sobie ustawić go na zero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Wygląda na Aero Commandera :? Ale nie ważne co to, ważne, że idealny jako dwusilnikowiec. Wysoki górnopłat z małym obc. pow. nośnej. Fajniutki, ale za plany dziękuję - mam masę różnych rozgrzebanych modeli i jeszcze więcej pomysłów. Będę śledził losy tego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 To jest prawdopodobnie AERO COMMANDER 560 - w "Miniaturowym lotnictwie" guru Schiera też były plany. Właśnie uwięziówka, głównie z balsy. Rozpiętość 1070 mm, długość 840 mm, napęd 2 x 1.5 ccm. A na trop naprowadziło mnie przednie kółko - wiedziałem, że gdzieś oglądałem plany czegoś bardzo podobnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Jedno mnie dziwi - na skrzydle na ktorym nie mialo byc linek jest sadzone i przyklejone kilka ciezarkow. Tak powinno byc ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 tak w uwiezi sie to robilo dla zrównowazenia masy linek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 No to wlasnie sa te plany modelm ma 107 bo zapomnialem odliczyc szczeline od nie dokocna wlozonego skrzydla No to teraz mam nazwe modelu :)' Mam ten ciezarek usunac ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Mam ten ciezarek usunac ?? No co ty :!: :shock: Dla równowagi dodaj linki, albo drugi ciężarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 a jak mam go wsadzic w gotowe skrzydlo :? to jest awykonale chyba ze rozwale skrzydlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Wsadź około 2x cięższy w gondolę silnikową. Jak nie wiesz ile waży, to oblicz objętość i wylicz masę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Wsadź około 2x cięższy w gondolę silnikową. Jak nie wiesz ile waży, to oblicz objętość i wylicz masę. Hahaha!!!! Nie poznaję Cię Hubercie.... Nie mieszaj Wojtkowi w głowie... Bo jeszcze gotów tak zrobić jak radzisz... WOJTKU!!!! Wywal ciężarki!!!! Nie słuchaj tych jajcarzy!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Nie spodziewałem się że Wojtek to "łyknie", ale przestraszyłem się i już na PW mu wyjaśniłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 A ja juz zaczlem nozykiem dotykac skrzdzyel......; :twisted: Ale mnie zrobiliscie :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Gdzie z nożykiem do takiego fajnego modelu Lepiej pomyśl o przeróbce na elektryka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 No wlasnie nie mam pomyslu jak wyciagnac zbiorniki:( Bo ciac cala konstrukcje to chyba poroniony pomysl:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 No wlasnie nie mam pomyslu jak wyciagnac zbiorniki:(Bo ciac cala konstrukcje to chyba poroniony pomysl:( A gdybyś go robił jako spalinę to pewnie by się okazało że któryś zbiornik jest dziurawy Może jednak nożna go wyciągnąć tylko nie wiesz jak? Może zaczniesz temat o tym Wicherku ? Albo chociaż zdjęcie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.