elektron Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Nie po potem bede sie motywowal aby robic wszystko a nie o to chodzi Wicherka wstawie jak zrobie cessne, - nie koniecznie do lotu ale tak aby tylko wyposazenie wlozyc. Nie podoba mi sie pomysl ciecia bo zebra tworzace gondole sa ze sosny i cice tego stworzy duza szpre (ok 1-2mm ) poprosrtu estetyka ucierpi. Wiec coraz mocniej mysle nad tym czy nie zostawic go jako spalinika.... mysle juz teraz bo jak jutro czy pojutrze zaczne robic 2 skrzydlo to powinieniem to juz rozplanowac.... Moze zdjecia pomoga i wam i mnie : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Wydaje mi się zę powinien być dostęp do zbiorników chodźby po to aby regulować ich wysokość ułożenia itp. W CL umiejscowienie zbiornika jest bardziej rygorystyczne niz w RC. Podkłądka ze sklejki 0,8mm pod zbiornikiem stanowi kolosalną różnice w regulacji i czasie lotu, więc napewno musi być tam jakiś dostęp do tego Albo z tego powodu budowa została przerwana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Budowa zostala przerwana bo konstruktor przeszedl do prac nad makieta Fokkera - przepiekna ze skurzanym fotelem itp.... Nie znalazlem zadnej mozliwosci wyjecia :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Ze zdjeć nei widz enawet mozliwości przykręcenia silnika Coś trzeba odciać aby się tam dostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 cos tak pytanie co silik wklada sie pod owiewke... ktora mozna zdjac. mysle nad sposobem aby jak najmniej uszodzic to co gotowe.. Jako spalina tez bylby bardzo fajny. tylko gdzie serwo wstawic :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Dzisiaj chce wykonac statecziki, ale taknalem sie na problem. W miejcu na planach gdzie powinno byc napisane grubosc balsy na statecznik jest dziura :/ Jaka balse mam uzyc ? 5mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 masz problemy jak voltariel czy jak on tam pozwol dzialac instynktowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Nogdy nie budowalem modelu konstrukcyjnego!!! A to jest za ladny model aby go roz@#% . Pytam bo nie wiem. A kto pytanie nie bladzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 A kto pyta(nie) nie bladzi No ale kto za duzo pyta ten...nudzi!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 ja zanudzam wszystkich, zakladam durne topici i jeszcze nikt mi uwagi nie zwrocil FOrum jest po to zeby pytac i nie widze nic dziwnego ze kolega prosi o pomoc - to ze troszke za czesto - no coz skoro nie ma sie innych zrodel pomocy i jest sie poczatkujacym modelarzem to zalewa sie forum czasami oczywistymi dla innych pytaniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Poczatkujacym w budowie klasycznej Z deproneb bylo latwo - tylko 6mm i koniec kupie balse 5 i z tego zrobie stateczniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Witam. Kozystajac z wolniejszego wieczoru pchnalem prace troche do przodu. Zrobilem stateczniki, i dobralem sie do gondoli. Widok troche mnie zdziwil - zbiornik z miedzi :? Teraz wiem co mu w duszy gra, i chce podjac ostateczna decyzje - babrac sie w spaline czy wywalic baki i zrobic elektryka. Okazalo sie ze gotowe skrzydlo bede musial rozlozyc dosc mocno - cala gorna powierzchnie musze zdjac aby poproeadzic kable. Gondola to juz nie problem bo wiem w jakim miejscu ciac Prosze o rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 elektryk!! p.s. gdzie taka blache kupic? bo chcalbym polutowac zbiorniczek na najmniejszy jaki jest w sklepie to 50 ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Qpa jak wyjme zbiorniczki to moge ci poslac one beda mialy tak ok 50ml. Jakos nie jestem przekonany do elektryfikacji bo model jest ciezko zbudowany - bederalnie sklejka i pokrycie balsa 4 mm.... Potrzebowalbym siliki o ciagu pow 600 g jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Dzieki Elektron ale ja chce sam potworzyc a eketryfkacja w dobie 3F i lipoly to czysta przyjemnosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 tylko koszty dobijaja.......... Ale jak mowisz tak zrobie bo to chyba najlepsze rozwiazanie . W gondole wsadze regle i bedzie cacy Musze tylko jakes madre zamkniece wymyslic.... Czy klapka od dolu na magnesy neodymowe bedzie dobra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 koszty?? skalkuluj zakup dwóch silniczków spalinowych + paliwko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 2 spaliniaki ok 200 zl ( to 2ccm), paliwko ok 60 na dlugo lotow przy tych zbiorniczkach. Wiec poweidzmy 300 A elektryki - siliki przynajmniej 100 za jeden, do tego regle 89 zl za jeden i do tego pakiet... wiec po nad 400... Ale zdecydowalem - elektryfikacja rulez!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 silniki spalinowe po 100 zł?? jakie a elektryczne zrobisz sam na podstawie zbigowego i juz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 15 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 QPA blache najlepiej wytargać z puszki po paliwie TORNADO chyba Ale ostatecznie mozę być miedziana czy mosiężna Elektron, musisz zelektryfikować bo neistety tobie t ezbiorniczki się nie nadadzą Są one typowo dla CL mają stożek i tak rurki ustawione ze paliwo wpływa dzieki sile odśrodkowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.