Pawel11 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Witam!mam troche głupie pytanie ale jak ustawić klapolotki w Turnigy nie na acro tylko na gild Proszę o szybkom odpowiec
BIZON Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Witam. Sprawa wygląda następująco: Serwo lewe wpięte w kanał 1 Serwo prawe w kanał 2 1. Ustawienia dla nowego modelu: typ: glider WAŻNE - musisz wybrać MODE 2 w konfiguracji modelu !! Jeśli tego nie zrobisz - nic nie skonfigurujesz następnie: Wchodzimy w ustawienia [FUNC SETTING] potem [ELEVON] i podajemy nastepujące wartosci : STATE: ACT AIL1: -100 -100 AIL2: -100 -100 ELE1: -100 ELE2: 100 zakres wychyłów możemy ograniczyć w E.POINT pierwsze dwie pozycje: AIL 050% 050% ELE 050% 050% ogranicza to wychył o 50% - oczywiście można podać inny zakres ustawień lub nic nie podawać. Daj znać czy o to ci chodziło. Pozdrawiam
Konrad65 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 To po prostu serwa będziesz musiał wpiąć w inne kanały.
Pawel11 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2011 no niewiecej tylko zapomniałem dodać że mam elektroszybowca i mam mode1 i coś takiego bym chciał ale na przełączniku
BIZON Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 zapodaj jakiś model fotki etc. bo opis jest dość enigmatyczny a rozwiązanie może być banalnie proste. Musisz po prostu przedstawić więcej informacji bo z tych które podałeś ciężko coś wywnioskować. Co to znaczy że chciałbyś mieć na przełączniku ?? Idąc tym tokiem myślenia można dojść do wniosku że: 1. masz model elektroszybowca 2. model ten ma tylko lotki bez klap 3. każda lotka napędzana jest osobnym serwem 4. na przełączniku chciałbyś aktywować funkcje klap - czyli lotki pracują normalnie a po przełączeniu zdefiniowanego przełączniku obie lotki wychylały się w tą samą stronę (góra lub dół) o x% i dodatkowo dalej działają jak lotki Jeśli tak to można to zrobić - najprościej ustawiając to sobie na przełączniku analogowym, wersja bardziej pracochłonna z przełącznikiem cyfrowym np - gear. Ale to jak podasz więcej informacji żeby niepotrzebnie słowotoku nie uprawiać.
Pawel11 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Tak dokładnie o to mi chodz,a tante ustawienia co mi podałes działały aja mam mode 1 drążek gazu po prawej stronie a fotek nie mam
Rekomendowane odpowiedzi