Skocz do zawartości

Kupił nie odebrał.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a sprzedałem tych symulatorów już 20 i nigdy nikt nie miał żadnych problemów

Chłopie, jak tak mówisz to masz mniej niż 5% zwrotów, a przy takim obrocie jaki masz to naprawdę super wynik, dajcie sobie na luz, ty dałeś :ass: że nieodpowiednio opisałeś, klient dał :ass: że łaskawie nie poinformował o rezygnacji z zakupu.

to tylko 30PLN

Opublikowano

Jeśli to tylko 30zł to na PW wyślę ci nr konta, przecież to tylko 30zł więc co to dla ciebie? kolejny.

Q>?! instruktor nie broń go, to twój brat, ojciec? kUmpel? symulator czy interfejs - to nie ma znaczenia, ważne jest to co jest na zdjęciach kc się kłania.

Aż mi się przypomniała sprawa sprzed 2 laty na allegro, sprzedawałem telefon i był mały bład w opisie aukcji pisało biały a na zdjęciach czarny. Kupujący chciał mnie naciągnąć na zwrot telefonu i zwrot kosztów przesyłki sprawa trafiła do allegro i co? oczywiście racje miałem ja - ważniejsze jest to co jest na zdjęciach. Specjalnie dla was poszukam tego pkt w regulaminie allegro. (ps ten zapis jest też w kc).

Opublikowano

lukas221,

zapamiętaj kilka dobrych rad

1) Klient może ZAWSZE nie przyjąć przesyłki nawet za pobraniem bo ma takie prawo.

2) Klient ma zawsze racje, jeśli jej nie ma rozmawiaj z nim delikatnie, nie nerwowo.

3) Sprzedawaj / obsługuj tak jak to TY byś chciał być obsługiwany.

4) Dobra Fotografia + dobry opis i nigdy nie będziesz miał problemów.

5) Nie obrażaj klientów , bo inni potencjalni klienci to widzą.

6) Nie pisz o takich sprawach od razu publicznie załatwiaj sprawę z kupującym nawet jak by to miało trwać miesiąc - jeśli napiszesz publicznie i jako sprzedawca popełnisz choć małą gafę to ty jesteś spalony a nie klient.

Opublikowano

oczywiście racje miałem ja - ważniejsze jest to co jest na zdjęciach. Specjalnie dla was poszukam tego pkt w regulaminie allegro. (ps ten zapis jest też w kc).

To ja poproszę o wskazanie tego zapisu w KC.

and

Opublikowano

a paragony wystawiasz do tej sprzedazy? i odprowadzasz podatek?? Ja bym tak otwarcie sie nie deklarowal, bo zaraz sie znajdzie ktos zyczliwy i podpierniczy do US....

Opublikowano

a paragony wystawiasz do tej sprzedazy? i odprowadzasz podatek?? Ja bym tak otwarcie sie nie deklarowal, bo zaraz sie znajdzie ktos zyczliwy i podpierniczy do US....

Hehe i pozamiatane.

PS.: Po pierwszym poście w tym wątku byłem po stronie autora - w tej chwili nie interesuje mnie dlaczego klient nie odebrał paczki, natomiast autor stracił wszystko w moich oczach. Dobrze wiedzieć, bo nosiłem się z zamiarem zakupu tego testera serwomechanizmów...

Opublikowano

Symulator? Dla mnie to jest zwykły "kabel" a nie żaden symulator i tyle.

Widzę też że dalej masz w swoim ogłoszeniu napisane że sprzedajesz symulator co jest oszustwem i szukaniem okazji do nabicia kogoś w butelkę :rotfl: .

Opublikowano

cóż trafi kolega na kogoś kto będzie posiadał stosowne "plecy " czyli papugę w pracy czy to kolegę i pozwie o oszustwo bo miał być symulator a przychodzi kawałek druta...

ale co my tam leszcze wiemy o robieniu biznesów

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.