Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Śmigło dałbym 9 lub 10cali na 4,7cala. Pakiet troche duży, będzie oczywiście ok, ale ja bym dał coś w zakresie 1300-1800mAh. Nie warto przesadzać z wagą. Kleju poliuretanowego nie używałem nigdy więc nie wiem, ale bardzo dobrze spisze się polimerowy lub cyjanoakrylowy.

Opublikowano

Mam ten modelik cały skleiłem za pomocą tubki rzadkiego CA + przyspieszacza do klejów cyjanoakrylowych JOKER. Możesz zastosować w/g instrukcji producenta modelu kleju UHU Por.

Ja latam na akumulatorze 11,1V 1200 mAh. Ten 2200mAh trochę za duży?

Silnik C2822/25 KV1000 - 158W

Śmigło 8x4

Opublikowano

... w razie kraksy to i tak uszkodzenia są nieuniknione.

Model może być za ciężki, w ciasnych zakrętach/nawrotach MOŻE być trochę nieprzewidywalny, gorsze właściwości lotne itd. większe uszkodzenia to najmniejszy problem.

Opublikowano

A jak dam większe śmigło?? A i dorabiam lotki chciałbym sie zapytać czy wtedy ma byc wznios czy nie i to pytanie do kogoś kto juz go ma czy w instrukcji jest pokazane jak dorobić lotki??

Opublikowano

A i dorabiam lotki chciałbym sie zapytać czy wtedy ma byc wznios czy nie i to pytanie do kogoś kto juz go ma czy w instrukcji jest pokazane jak dorobić lotki??

Model jest banalnie prosty w pilotażu, łatwo się nim startuje i ląduje, lata sam. :>

W dołączonej instrukcji jest opisany montaż ze wzniosem skrzydła.

Jak umiesz latać to nie rób wzniosu lub ewentualnie 1-2 stopnie i lotki większa frajda.

Opublikowano

A czy w instrukcji jest opisane dodawanie lotek?? Ja wiem co to sa lotki i wogle ale nie wiem jakie mam zrobić jak duże, może zna ktoś stronę z opisem budowy lotek?

Opublikowano

hej.

ja właśnie kończę w bólach (chroniczny brak czasu) swojego Falcona.

Zrobiłem go z lotkami - a pomysł zaczerpnąłem od naszego forumowego kolegi - Motylastego - który jest kopalnią gotowych rozwiązań :)

Czyli - skrzydło bez wzniosu i 1 serwo osadzone w "domku" z sklejki i zamocowane centralnie od dołu - tak aby schowało się w kadłubie - przeniesienie "napędu" na lotki za pomocą szprychy rowerowej i złączek termokurczliwych.

Jak będziesz chciał to mogę wstawić fotki jak to rozwiązałem.

Co do wymiaru lotek - wymiar dobrałem wizualnie :) - i zrobiłem 4,5x34cm.

Serwa do wysokości i kierunku robisz tak jak w instrukcji czy będziesz chował wewnątrz kadłuba ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.