mundak Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Witam, chciałbym sie dowiedzieć czy do tego modelu http://www.emodel.pl/morlock-falcon-p-1042.html bedzie dobry ten silnik http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=2111 i ten pakiet http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8934__Turnigy_2200mAh_3S_25C_Lipo_Pack.html?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 będzie ok,nawet zostanie lekki zapasik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundak Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 A jakie śmigło i jakiego kleju użyć do składania może być "Klej Poliuretanowy"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Śmigło dałbym 9 lub 10cali na 4,7cala. Pakiet troche duży, będzie oczywiście ok, ale ja bym dał coś w zakresie 1300-1800mAh. Nie warto przesadzać z wagą. Kleju poliuretanowego nie używałem nigdy więc nie wiem, ale bardzo dobrze spisze się polimerowy lub cyjanoakrylowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Do takiego modelu to 1000mAh by wystarczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Pakiet weź taki jak mówi Malker w przedziale 1000-1300mah w zupełności starczy. Z resztą na stronie też taki polecają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundak Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Problem z tym ze innego nie mam pakietu I jeszcze jak by ktoś mógł co do tego kleju sie wypowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 polimer lub cyjak się nada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundak Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Nie rozumiem polimer lub cyjak się nada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 klej polimerowy lub cyjano akryl średni najlepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Mam ten modelik cały skleiłem za pomocą tubki rzadkiego CA + przyspieszacza do klejów cyjanoakrylowych JOKER. Możesz zastosować w/g instrukcji producenta modelu kleju UHU Por. Ja latam na akumulatorze 11,1V 1200 mAh. Ten 2200mAh trochę za duży? Silnik C2822/25 KV1000 - 158W Śmigło 8x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundak Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Ok dzięki, a ma pan jakieś porady przy składaniu? A co do pakietu to poleci na nim czy nie bardzo??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Poleci na nim,ale jest trochę ciężki i wrazie kraksy uszkodzenia mogą być większe niżprzy pakiecie 1000-1300 mah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 ... w razie kraksy to i tak uszkodzenia są nieuniknione. Model może być za ciężki, w ciasnych zakrętach/nawrotach MOŻE być trochę nieprzewidywalny, gorsze właściwości lotne itd. większe uszkodzenia to najmniejszy problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundak Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 A jak dam większe śmigło?? A i dorabiam lotki chciałbym sie zapytać czy wtedy ma byc wznios czy nie i to pytanie do kogoś kto juz go ma czy w instrukcji jest pokazane jak dorobić lotki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Malker, ale lepiej żeby uszkodzenia był mniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 A i dorabiam lotki chciałbym sie zapytać czy wtedy ma byc wznios czy nie i to pytanie do kogoś kto juz go ma czy w instrukcji jest pokazane jak dorobić lotki??Model jest banalnie prosty w pilotażu, łatwo się nim startuje i ląduje, lata sam. :> W dołączonej instrukcji jest opisany montaż ze wzniosem skrzydła. Jak umiesz latać to nie rób wzniosu lub ewentualnie 1-2 stopnie i lotki większa frajda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundak Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 A czy w instrukcji jest opisane dodawanie lotek?? Ja wiem co to sa lotki i wogle ale nie wiem jakie mam zrobić jak duże, może zna ktoś stronę z opisem budowy lotek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIZON Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 hej. ja właśnie kończę w bólach (chroniczny brak czasu) swojego Falcona. Zrobiłem go z lotkami - a pomysł zaczerpnąłem od naszego forumowego kolegi - Motylastego - który jest kopalnią gotowych rozwiązań Czyli - skrzydło bez wzniosu i 1 serwo osadzone w "domku" z sklejki i zamocowane centralnie od dołu - tak aby schowało się w kadłubie - przeniesienie "napędu" na lotki za pomocą szprychy rowerowej i złączek termokurczliwych. Jak będziesz chciał to mogę wstawić fotki jak to rozwiązałem. Co do wymiaru lotek - wymiar dobrałem wizualnie - i zrobiłem 4,5x34cm. Serwa do wysokości i kierunku robisz tak jak w instrukcji czy będziesz chował wewnątrz kadłuba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundak Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Jak możesz to wstaw fotki i dzięki za te wymiary co do serw to zobaczę czy miejsca będę mieć dość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi