Ja Andrzej Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Pytanie jak w temacie.Czytam i czytam i dalej nie wiem.Chcę przejść na 2,4 co Polecacie.Nie chodzi o kase tylko o jakość,bezawaryjność,zasięg.Temat wałkowany ale w praktyce nic konkretnie.
Ja Andrzej Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2011 A w Polsce.Co mi daje telemetria.
cobra Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 W Polsce jest też: http://uav.org.pl/pl/20-frsky-moduly-i-akcesoria Telemetria to przesyłanie danych z modelu na ziemię. Bez podłączania do odbiornika żadnych czujników masz sygnalizację akustyczną (w module nadawczym) traconych ramek, a więc zbliżającego się końca zasięgu. Po dołączenia prostego dzielnika napięcia (może być własnej roboty) masz pomiar jednego lub dwóch napięć na pokładzie modelu. Można zaprogramować progi alarmów. Można dokupić też inne czujniki i ekranik wyświetlający dane na ziemi.
Krytek Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Polecam Frsky 60 godzin wylatane żadnych problemów . MX12 plus moduł 2.4 Frsky DJT .http://www.frsky-rc.com/ShowProducts.asp?id=35
Malker Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Sprawdzał ktoś tego FrSky przy wibracjach i większych prądach?
cobra Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Koledzy używają w quadrocopterach (ja też), a tam wibracji jest dość Jakie chcesz większe prądy puszczać przez odbiornik? :crazy: Jak mają być większe prądy, to robi się płytkę dystrybucyjną z pominięciem odbiornika.
instruktor Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Ja osobiście te polecę Jeti ,Może trochę droższy ale kupione w Polsce z gwarancją Kolega lata benzyniakami, a ja pozostałymi :wink: i zero problemu a telemetria też jest.
luki0506 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Ja polecam Assana, mam przerobionego mx'a ponad rok i jestem zadowolony.
Wiesiek Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 .Nie chodzi o kase tylko o jakość,bezawaryjność,zasięg Weatronic,na dzis nie ma nic leprzego
Rekomendowane odpowiedzi