Gość Anonymous Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Witam, urwałem kabelek od regulatora red brick 10A z Hobby City, i chciałem się zapytać czy dobrze pokazane jest gdzie przylutować, na zdjęciu strzałką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Witam, urwałem kabelek od regulatora red brick 10A z Hobby City, i chciałem się zapytać czy dobrze pokazane jest gdzie przylutować, na zdjęciu strzałką. Obrazek Dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Dziękuję za super szybką odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Dziękuję za super szybką odpowiedź Tylko podczas lutowania nie przegrzej płytki ! Najlepiej jakby to zrobił ktoś kto posługiwał się lutownicą i ma jakieś doświadczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Irku, wystarczy zwykłą kolbową, tak jak pisałeś, nie przegrzać płytki i nie uszkodzić żadnych elementów cyną, jeżeli nie masz wprawy poproś kogoś dorosłego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 jeżeli nie masz wprawy poproś kogoś dorosłego Niekoniecznie dorosłego, raczej kogoś z doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Bez przesady, przecież lutowanie to nie jest jakaś wielka filozofia. Aha, jakby cyna na przewodzie czy płytce nie chciała się topić przyłóż lutownicę do miejsca z fabryczną cyną i przyłóż do grotu trochę świeżej cyny najlepiej z kalafonią. Nie wiem za bardzo czemu, ale często ta cyna na fabrycznie montowanych płytkach nie chcę się za bardzo topić jeżeli nie dołoży się droczę nowej cyny, może ten lut ma jakiś inny skład? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Ok, dzięki za porady, i sory że tak długo cicho siedziałem, 11 września już przylutowałem kabelek i zalałem klejem na ciepło, i rzecz jasna działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi