maciekswd Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Witam ! Mam pytanie. Jakie powinno byc napiecie pakietu Li-Po 3S przygotowanego do dłuzszego przechowywania ? Pozdr Maciekswd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Jeśli masz ładowarkę Accucell, B6, ECO 6 i wszystkie im podobne to one mają specjalny program STORAGE i po naładowaniu nim można pakiet przechowywać. Jeśli nie masz takiej funkcji, to napięcie do przechowania to ok. 3,8 -3,85V na ogniwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekswd Opublikowano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Hej false ! Dzieki za odpowiedz. Mam accucell-6 i korzystam z tego wlasnie programu. Ale postanowiłem zapytac szerszego grona niz tylko wierzyc w funkcje typu " AUTO".. zwlaszcza od chinczyków. Faktycznie ten program pracuje do osiągniecia nap. 11.4 w pakiecie 3s. Info o poziomie nap. znalazles moze na stronie jakiegos producenta LI-PO ? I jescze jedno pytanko. Ile czasu mozna przetrzymywac pakiet w pełni naładowany ? Chetnie jakis link do strony producenta. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 I jescze jedno pytanko. Ile czasu mozna przetrzymywac pakiet w pełni naładowany ? Tutaj nikt ci raczej konkretnej liczby nie poda. Wiadomo najlepiej jak najkrócej. Ale jak poleżą tak kilka dni, to raczej nic im się nie stanie. Ja latam co tydzień w wekendy i po każdym lataniu ładuję pakiet balancerem i trzymam tak do następnego ładowania. Storage używam, kiedy pakiety mają leżeć od miesiąca wzwyż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senator Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 podłącze się tutaj żeby nie tworzyć nowego tematu. Jestem początkujący więc może wydać się głupie. Posiadam ładowarkę Accucell 6 oraz pakiet Turnigy 2.2 3s. Pytanie brzmi: czy podczas ładowania podpinać do ładowarki oba kable tj. XT60 oraz balansera, czy tylko kabel balansera? ładuje oczywiście programem z balanserem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARC Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 podłącze się tutaj żeby nie tworzyć nowego tematu. Jestem początkujący więc może wydać się głupie. Posiadam ładowarkę Accucell 6 oraz pakiet Turnigy 2.2 3s. Pytanie brzmi: czy podczas ładowania podpinać do ładowarki oba kable tj. XT60 oraz balansera, czy tylko kabel balansera? ładuje oczywiście programem z balanserem. Jeśli chcesz ładować programem z balansem, to musisz podpiąć oba kable, inaczej ładowarka zacznie się kłócić. Przynajmniej moja tak robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.