awot Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Przeniosłem temat bo tu chyba bardziej pasuje. Kolega robił porządki w piwnicy i dzięki temu stałem się posiadaczem takiego oto kadłuba CESSNY firmy GRAUPNER. Kadłub od wręgi silnikowej do ogona ma 94 cm. Wykonany jest z elementów formowanych wtryskowo. Czy ma ktoś może dokumentację na podstawie której moglibyśmy dorobić skrzydła, usterzenie i maskę? Szkoda żeby model leżał na półce. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Poszukaj tu http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=13551 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Dzięki za pomoc. Co prawda nie znalazłem materiałów dotyczących tego konkretnego modelu ale pobrałem plany czegoś podobnego. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Ale rozumiem pokażesz co Ci z tego wyszło :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Jak remont dojdzie do skutku to pewnie, że pokażę. Muszę tylko przemyśleć jakie elementy z jakiego projektu wykorzystać. Kadłub przypomina trochę Cessnę 177 ale mi bardziej się podobają skrzydła z Cessny 150. To nie jest model redukcyjny więc będę mógł sobie pozwolić na pewne odstępstwa od oryginału. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi