Kwazio Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Czy w silniczku: http://www.modelemax.pl/product_info.php?products_id=2529 jest iglica 'wolnych obrotów'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Oczywiście że jest,tam gdzie podłączasz cięgno gazu w osi jest taka "złota" śrubka to jest regulacja wolnych obrotów (składu mieszanki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 11 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Ale jesteś pewny? Bo ten koniec przepustnicy wygląda mi na podejrzanie cienki. Śruba mocująca dźwignię i już nie ma mięsa na iglicę. Chyba, że to jakieś nowe, precyzyjne wydanie gaźnika... Muszę być absolutnie pewny, a sklep cosik nie odpowiada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 tutaj widać że chyba tylko reguluje sie położenie przepustnicy a iglicy chyba nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 a iglicy chyba nie ma... Obrazek Uploaded with ImageShack.us A tu coś zostało z iglic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Dokładnie tak jak zaznaczył OLO tam musi być iglica,chyba że masz jakąś inną wersję silnika??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 11 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 No musi być, bo jak widać przepustnica przesuwa się po osi... Dzięki All! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 To jest tam ta iglica czy jej nie ma????? może byś napisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Ja nie wiem, przecież to ja Was pytam... :devil: Rozważam zakup, a bez iglicy nie chcę. Potrzebuję coś takiej z grubsza pojemności zamiast GP-28 do Explision. Myślę też o: http://www.modelemax.pl/product_info.php?products_id=8553 , ale taka cena za tak małego cypisa po prostu mnie przeraża... :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 http://www.conrad.pl/Silnik-dwusuwowy-asp,-typ-ASP28A.htm?websale7=conrad&pi=224706&ci=SHOP_AREA_19783_1210010 - nie wystarczy? Instrukcja: http://www.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/200000-224999/224706-an-02-ml-Verbrennungsmotor_28A_de_en_fr_nl.pdf (lub polska na NASTIku) - wszędzie piszą o igle biegu jałowego w osi przepustnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Tylko że właśnie GP-28 jest .28 i jest to tyci dla niego za mało. W prawdzie uwisi, ale dopiero na: http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=393_396_401&products_id=5661 Chciałbym coś o piczy kłaczek mocniejszego, a cięższego tylko o jeszcze mniejszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Iglica musi być, inaczej nie wyregulowałbyś wchodzenia na obroty. Zresztą instrukcja nie wspomina o odstępstwach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Chodzi o to że są też gaźniki dla wodogłowych, z zaworkiem "air bleed" i boję się, czy on nie jest właśnie taki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 No ale to jest silnik lotniczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 No i takiego właśnie szukam. Dodam jeszcze, że do samolotu... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Mam silnik ASP 36 gaźnik wygląda dokładnie tak samo i JEST tam iglica, którą sobie śrubokrętem można pokręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi