kosa Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Witam, kupiłem sobie aparature Hitec optic Sport i nie wiem czy mogę ją podłączyć do PC. jest wejście na ładowarkę i drugie podpisane trainer (wejscie jack). Na allegro znalazłem coś takiego https://ssl.allegro.pl/item217390141_interfejs_usb_interface_super_promocja_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 mozna podlaczyc praktycznie kazdy nadajnik, do tego hitecka potrzebujesz wtyk din taki jak przy trenerze(w opticu jest chyba din5), tranzystor n2222, rezystor 10K i wtyk lpt, schemat jest prosty, dziala pod xp, wymaga jeszcze ppjoya, za darmo do sciagniecia z netu, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 5 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 no właśnie szukałem jakiegoś schematu ale nie mogłem znaleźć;/ Popatrzyłem i nie mam wejścia din są tylko 2, jedne na ładowarkę i wejście "jack" przy którym pisze trainer jak już wcześniej napisalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 u kolegi w jr9 i u mnie w futabie t8 tym jackiem laczy sie bezposrednio do gniazda line in lub mic w komputerze i ppjou jest ponoc opcja do tego polaczenia, mozliwe ze to jest to samo, wystarczy zwylkly kabelek 2xjack. Jeszcze tego nie sprawdzalem, bo teraz na dniach zmienialismy nadajniki(stare mialy typowego trenerka), u niego juz dziala. Jak bede wiedzial cos wiecej to dam znac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 w ppjoyu tworzy sie virtualny joystick, potem korzystajac z opcji PPjoyCom laduje sie dll z katalogu ppjoya, tyle ze tutaj sa tylko dla futaby i jr ppm i pcm. PPjoya nie wolno zamknac i to dziala, sprawdzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 5 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Czyli mam kupić kabel 2x jack i powinno działać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Może tutaj? http://www.pitlab.pl/interfejs_fms.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 5 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 czy do mikrofonu nie jest podawane żadne napięcie bo wejście mic jest od mikrofonu a nie chciałbym coś uszkodzić w aparaturze;/ czy to jest bezpieczne?? I jeszcze jedna sprawa czy ma ktoś schemat do intefejsu do PC do aparatury Multiplexa royal evo 7?? Do nadajnika idzie wtyczka din7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Ja podłączyłem pod mic mojego mx12 i nic się nie stało , ale rezultaty takiego połączenia nie były zadowalające... Gałka joysticka strasznie drgała i nie dało się sterować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Koledzy, zajrzyjcie na www.pitlab.pl Kolega specjalizuje się w tych rzeczach i można zakupić u niego nterfejsy. Nie są drogie i sprawdzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 7 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Czy ma ktoś z was aparature Hitec optic 6 Spot?? Czy można ja podłączyć do komputera?? bo coś mi nie działa kupiłem kabel pod COM i wejście mini jack w apce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 29 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 no nareszcie mi sie udało interfejs zrobiony prawidłowo. Kabelek zamówiony na pitlab tylko trzeba było zmienić wtyczkę z jack mono na stereo i wszystko śmiga (może już będzie tych kretów bo mój rwd niedługo będzie miał więcej kleju niż depronu w kadłubie:D) Mam jeszcze jedno pytanie czy podczas latania na symulatorze powinienem wyjmować kwarc?? (działa z i bez bo sprawdzałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 jakbys mial tradycyjnego trenera na din, i kabel od pitlaba to nie musialbys wyjmowac kwarcu. Jak sie laczysz przez jack to chyba musisz ( na dinie zwieralo sie dwa piny i wylaczalo tor w.cz). ale jak cos mozesz wyjac caly modul i tez bedzie dzialac, a to troche wygodniej niz jeszcze wydlubywac kwarc. Jak go wyjmiesz to nie nadajesz, i nadajnik ciagnie mniej pradu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Witam,ja tak przy okazji latam na fms i kabelku pitlaba na porcie,ale mam jeszcze aerofly prof. deluxe,ktore na tym kabelku nie rusza i wola o polaczenie z usb.Czy ten kabelek mozna przerobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 wola o polaczenie z usb O ile dobrze wiem, to do Aerofly powinieneś mieć dołączony "klucz" usb, który to umożliwi uruchomienie ;] Bez tego klucza będzie właśnie taki komunikat o jakim mówisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 aerofly dziala bez zadnego klucza, chodzi bez problemu na interfejsie lpt zrobionym z tranzystora i rezystora plus ppjoy, koszt z wtyczkami ok 5zl, tyle ze do aeroflaya musisz poszukac w necie latki ktora omija wykorzystanie klucza sprzetowego. Znajomy mi kiedys mowil ze na torencie jest do sciagniecia plyta dvd ze wszystkimi symulatorami (G2 G3, aerofly, i reszta drobnicy, chyba wszystkie jakie wyszly na rynek) aerofly z tej plyty dziala ponoc bez zarzutu. moj tekst ma tylko charakter informacyjny, nikogo do niczego nie namawiam, kopiowanie i posiadanie oprogramowania nieorginalnego jest nielegalne !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Czyli moje słowa potwierdzają się. Potrzebny jest klucz, jak widać i jest sposób na to... Złodzieje też kradną samochody bez kluczy Ale może dajmy spokój już w tym temacie bo wkraczamy w OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.