kosa Opublikowano 5 Września 2007 Opublikowano 5 Września 2007 Witam, kupiłem sobie aparature Hitec optic Sport i nie wiem czy mogę ją podłączyć do PC. jest wejście na ładowarkę i drugie podpisane trainer (wejscie jack). Na allegro znalazłem coś takiego https://ssl.allegro.pl/item217390141_interfejs_usb_interface_super_promocja_.html
tikicaca Opublikowano 5 Września 2007 Opublikowano 5 Września 2007 mozna podlaczyc praktycznie kazdy nadajnik, do tego hitecka potrzebujesz wtyk din taki jak przy trenerze(w opticu jest chyba din5), tranzystor n2222, rezystor 10K i wtyk lpt, schemat jest prosty, dziala pod xp, wymaga jeszcze ppjoya, za darmo do sciagniecia z netu,
kosa Opublikowano 5 Września 2007 Autor Opublikowano 5 Września 2007 no właśnie szukałem jakiegoś schematu ale nie mogłem znaleźć;/ Popatrzyłem i nie mam wejścia din są tylko 2, jedne na ładowarkę i wejście "jack" przy którym pisze trainer jak już wcześniej napisalem
tikicaca Opublikowano 5 Września 2007 Opublikowano 5 Września 2007 u kolegi w jr9 i u mnie w futabie t8 tym jackiem laczy sie bezposrednio do gniazda line in lub mic w komputerze i ppjou jest ponoc opcja do tego polaczenia, mozliwe ze to jest to samo, wystarczy zwylkly kabelek 2xjack. Jeszcze tego nie sprawdzalem, bo teraz na dniach zmienialismy nadajniki(stare mialy typowego trenerka), u niego juz dziala. Jak bede wiedzial cos wiecej to dam znac.
tikicaca Opublikowano 5 Września 2007 Opublikowano 5 Września 2007 w ppjoyu tworzy sie virtualny joystick, potem korzystajac z opcji PPjoyCom laduje sie dll z katalogu ppjoya, tyle ze tutaj sa tylko dla futaby i jr ppm i pcm. PPjoya nie wolno zamknac i to dziala, sprawdzone
kosa Opublikowano 5 Września 2007 Autor Opublikowano 5 Września 2007 Czyli mam kupić kabel 2x jack i powinno działać?
batman Opublikowano 5 Września 2007 Opublikowano 5 Września 2007 Może tutaj? http://www.pitlab.pl/interfejs_fms.html
kosa Opublikowano 5 Września 2007 Autor Opublikowano 5 Września 2007 czy do mikrofonu nie jest podawane żadne napięcie bo wejście mic jest od mikrofonu a nie chciałbym coś uszkodzić w aparaturze;/ czy to jest bezpieczne?? I jeszcze jedna sprawa czy ma ktoś schemat do intefejsu do PC do aparatury Multiplexa royal evo 7?? Do nadajnika idzie wtyczka din7.
Krzako Opublikowano 5 Września 2007 Opublikowano 5 Września 2007 Ja podłączyłem pod mic mojego mx12 i nic się nie stało , ale rezultaty takiego połączenia nie były zadowalające... Gałka joysticka strasznie drgała i nie dało się sterować
Way Opublikowano 6 Września 2007 Opublikowano 6 Września 2007 Koledzy, zajrzyjcie na www.pitlab.pl Kolega specjalizuje się w tych rzeczach i można zakupić u niego nterfejsy. Nie są drogie i sprawdzone.
kosa Opublikowano 7 Września 2007 Autor Opublikowano 7 Września 2007 Czy ma ktoś z was aparature Hitec optic 6 Spot?? Czy można ja podłączyć do komputera?? bo coś mi nie działa kupiłem kabel pod COM i wejście mini jack w apce.
kosa Opublikowano 29 Września 2007 Autor Opublikowano 29 Września 2007 no nareszcie mi sie udało interfejs zrobiony prawidłowo. Kabelek zamówiony na pitlab tylko trzeba było zmienić wtyczkę z jack mono na stereo i wszystko śmiga (może już będzie tych kretów bo mój rwd niedługo będzie miał więcej kleju niż depronu w kadłubie:D) Mam jeszcze jedno pytanie czy podczas latania na symulatorze powinienem wyjmować kwarc?? (działa z i bez bo sprawdzałem)
tikicaca Opublikowano 29 Września 2007 Opublikowano 29 Września 2007 jakbys mial tradycyjnego trenera na din, i kabel od pitlaba to nie musialbys wyjmowac kwarcu. Jak sie laczysz przez jack to chyba musisz ( na dinie zwieralo sie dwa piny i wylaczalo tor w.cz). ale jak cos mozesz wyjac caly modul i tez bedzie dzialac, a to troche wygodniej niz jeszcze wydlubywac kwarc. Jak go wyjmiesz to nie nadajesz, i nadajnik ciagnie mniej pradu
tytan12 Opublikowano 30 Września 2007 Opublikowano 30 Września 2007 Witam,ja tak przy okazji latam na fms i kabelku pitlaba na porcie,ale mam jeszcze aerofly prof. deluxe,ktore na tym kabelku nie rusza i wola o polaczenie z usb.Czy ten kabelek mozna przerobic?
rogi23 Opublikowano 30 Września 2007 Opublikowano 30 Września 2007 wola o polaczenie z usb O ile dobrze wiem, to do Aerofly powinieneś mieć dołączony "klucz" usb, który to umożliwi uruchomienie ;] Bez tego klucza będzie właśnie taki komunikat o jakim mówisz.
tikicaca Opublikowano 30 Września 2007 Opublikowano 30 Września 2007 aerofly dziala bez zadnego klucza, chodzi bez problemu na interfejsie lpt zrobionym z tranzystora i rezystora plus ppjoy, koszt z wtyczkami ok 5zl, tyle ze do aeroflaya musisz poszukac w necie latki ktora omija wykorzystanie klucza sprzetowego. Znajomy mi kiedys mowil ze na torencie jest do sciagniecia plyta dvd ze wszystkimi symulatorami (G2 G3, aerofly, i reszta drobnicy, chyba wszystkie jakie wyszly na rynek) aerofly z tej plyty dziala ponoc bez zarzutu. moj tekst ma tylko charakter informacyjny, nikogo do niczego nie namawiam, kopiowanie i posiadanie oprogramowania nieorginalnego jest nielegalne !!
rogi23 Opublikowano 30 Września 2007 Opublikowano 30 Września 2007 Czyli moje słowa potwierdzają się. Potrzebny jest klucz, jak widać i jest sposób na to... Złodzieje też kradną samochody bez kluczy Ale może dajmy spokój już w tym temacie bo wkraczamy w OT
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.