songo78 Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Witam, Nabyłem okazyjnie i bardzo tanio cześciowo sklejony Spitfire z Deagostini wraz ze wszystkimi numerami pisma. Do tej pory latałem tylko elektrykami więc mam pytanko - jaki silnik i serwa wsadzili byście do tego modelu? Według gazety mają to być Hitec HS-311 i silnik JBA 52 8.5cm3, o którym wyczytałem kiepskie opinie. Doradźcie proszę - nie chciałbym mieć później problemów z odpalaniem, regulacją itp. Poza tym wiem, że ten model to żadna rewelacja ale była to okazja - silnik będzie można wykorzystać później. Dzięki i pozdrawiam, Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolek Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Serwa OK, ewentualnie HS 322HD, silnik ASP 52 jak ma być budżetowo, albo OS MAX 55AX bym tam widział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
songo78 Opublikowano 17 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Dzięki za info, OS MAX trochę nie na mój budżet ale kto wie - poczytam opinie tu i tam o obu... A jak wygląda sprawa doboru śmigła do tego spaliniaka? To oryginalne 3-łopatowe będzie pasowało do tych silników, czy lepiej kupić inne? Zamawiać dopiero jak go zważę po skończeniu? Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas325 Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Witaj,ja latałem w zeszłym sezonie takim samym spitkiem na silniku Super Tigre G51 czyli 8.3cm,mocy było w sam raz i dało się go też bez większych problemów wyważyć,śmigła były przy tym 11x6 firm apc,masters i kavan,serwa miałem tower pro5100 po 30zł sztuka i nie widziałem w tym zestawieniu najmniejszych problemów przy lotach. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 jeżeli nie os max to ja polecam firme GMS , ja ostatnio zakupiłęm coś takiego http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=10942 i jestem mega zadowolony, niczym nie odstaje od os maxa (może minimalne detale) ale jeżeli chodzi o regulacje i odpalanie to naprawde jest wszystko z nim ok i cena przekonuje:) PZDR a tutaj filmik jak to chozi.http://www.youtube.com/watch?v=Pa-sRKC8lak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 kurcze nie sądziłem , że tak chodzi ten silnik prędkośc znakomita hmmm zastanawiam się nad silnikiem ASP O POJEMNOSCI 10 cmm ale ten pieknie chodzi juz sam nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxxx Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Darek ja mam 10 asp powiem ci jak dobrze dotrzesz i wyregulujesz chodzi jak malina nie wiem dlaczego tak czesto asp maja negatywne opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
songo78 Opublikowano 18 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Dzięki, chyba zdecyduję się na Super Tigre G51. Pozdrawiam, Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi