Filip. Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Witam. Jeśli nie trafiłem z działem , proszę o przeniesienie :wink: Więc tak: buduję szybowiec. Chciałbym do niego wykorzystać pakiet, który już posiadam (7.2 v NI-MH). Niestety, napięcie jest za wysokie, jak na zasilanie bez bec. Zdecydowałem więc o odcięciu jednej celi (czy jak to tam się w NI-MH nazywa :wink: ). I tu jest moje pytanie: może lepiej byłoby odciąć dwie cele (?) ? Jakie napięcie najchętniej znosi odbiornik? (spektrum) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Odbiorniki generalnie zasilamy napieciem 4,8 do 6 wolt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip. Opublikowano 21 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Dziękuję za odpowiedź. Czyli i 4 i 5 celi będzie działać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_t Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Sprawdź też czy serwa są przystosowane do napięcia 6V bo nie wszystkie mogą. Powinno być wyraźnie napisane na serwie 4,8-6V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip. Opublikowano 21 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Dziękuję za odpowiedzi. Moje serwa to HXT500. Temat do kosza/zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi