pauletto007 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Cześć. Rozważam do mojego modelu zakup śmigła drewnianego, takiego jak tu: XOAR 10x5: http://www.rcskorpion.pl/towar/xoar-pjn-10x5-drewniane-smiglo-do-silnikow-elektrycznych/ lub XOAR 11x5: http://www.rcskorpion.pl/towar/xoar-pjn-11x5-drewniane-smiglo-do-silnikow-elektrycznych/ W tej chwili w Kastorze mam 11x5.5 APC, ale drewniane lepiej by się prezentowało. Chciałbym jeszcze pomalować ew. końcówki łopat na czarno, lub czerwono dla lepszego efektu wizualnego. Ponieważ dotychczas osobiście nie spotkałem modelarza z modelem elektrycznym stosującego śmigło drewniane czy to znaczy, że takie śmigło ma słabsze właściwości w elektrykach mniejszą sprawność, wytrzymałość, mniejszy moment bezwładności itd. czy zwyczajnie chodzi o wyższą cenę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Większość używa plastików ale drewniane też są w użyciu, w swoich silnikach mam drewniane Turnigy i są o niebo lepsze od plastików. Może ludzie uważają że skoro śmigła i tak się łamią to po co drewniane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauletto007 Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Większość używa plastików ale drewniane też są w użyciu, w swoich silnikach mam drewniane Turnigy i są o niebo lepsze od plastików. Może ludzie uważają że skoro śmigła i tak się łamią to po co drewniane? Plastykowe na pewno jest bardziej podatne na odkształcenia wzdłuż osi piasty, więc przy uderzeniach jest wytrzymalsze. Ale drewniane to drewniane, jak się porządnie nauczę latać to się się szarpnę a co :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 tez latam na drewnianym 14x8 i 14x6 ... 14x6 od spaliny.... i tez pieknie chodzą ... szybsza reakcja na gaz.... bo lzejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Ale drewniane to drewniane, jak się porządnie nauczę latać to się się szarpnę a co No, i oto chodzi,co prawda nie kupisz go za 3.00 zł,allle ile radochy :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Przetestowałem z przymusu u siebie w modelu 2 śmigła: APC 15x8 Xoar 15x8 Powiem tyle: Do APC nie wróce, ale mają super dzwięk w większym modelu. Zauważyłem, że na APC spadł ciąg i silnik się mocniej grzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauletto007 Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Przetestowałem z przymusu u siebie w modelu 2 śmigła: APC 15x8 Xoar 15x8 Powiem tyle: Do APC nie wróce, ale mają super dzwięk w większym modelu. Zauważyłem, że na APC spadł ciąg i silnik się mocniej grzał. Ale obydwa drewniane?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 APC drewniane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 apc to .. hmm kompozyt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauletto007 Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 apc to .. hmm kompozytJasne, pomyliłem się 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Ja latam na drewnianych Turnigy, pięknie sie prezentują, troche problemów z wywazeniem wiec warto kilka sztuk kupić. Ciąg bardzo zacny, lekkie. A plastiki to ludzie z wygody stosują.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi