darek.3333 Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Witam Zakupiłem ten regulator : REGULATOR TURNIGY BASIC 18A Używam go z popularnym dzwonkiem Tower pro i śmigłem 9x5. Niestety przy średnich obrotach odcina mi pracę i muszę latać na ograniczonej mocy. Jak nie zapomnę się i nie dam za dużo gazu to można latać. Ustawienia są fabryczne bo nie mam karty do programowania - pakiet 3S Li-pol , bez hamulca. Może trzeba go jakoś przeprogramować aby nie odcinał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Z aparatury nie da się przeprogramować? A przy okazji - jeśli regulator z napięciami odcięcia 2,6; 2,85 lub 3,1 V/ogniwo odcina na początku lotu to znaczy, że coś jest do bani i nie jest to kwestia tego poziomu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kambal Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Witam, ja u siebie miałem podobną historie, proponuje na początek wziąć miernik i sprawdzić uzwojenia silnika. Ja u siebie miałem źle zalutowane goldy i za duży opór był na silniku. Troszkę cyny i lutownica załatwiło sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 10 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Witam, ja u siebie miałem podobną historie, proponuje na początek wziąć miernik i sprawdzić uzwojenia silnika. Ja u siebie miałem źle zalutowane goldy i za duży opór był na silniku. Troszkę cyny i lutownica załatwiło sprawę. Inny regulator bez problemów daje radę. Goldy są dobrze wlutowane. Dałem ten post gdyż inny modelarz na Koczargach pod Warszawą zobaczywszy mój regulator zasygnalizował , że też ma z nim problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Inny regulator w identycznym układzie pozostałych elementów napędu? Jak jest zaprogramowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Inny regulator w identycznym układzie pozostałych elementów napędu? Jak jest zaprogramowany? Ten inny regulator kupiłem w sklepiku , który już nie istnieje. Nie dostałem do niego żadnej instrukcji. Jakiś chiński z naklejką 20A . I ten regulator spokojnie daje radę (silnik, śmigło i pakiet oraz odbiornik - te same). Coś nie tak z tym regulatorem Turnigy. Postaram się zakupić kartę do niego i może da się przeprogramować. Tylk ojaki parametr może decydować o tym odcinaniu? Programowanie w każdym z regulatorów jest fabryczne/automatyczne. Podobno te regulatory same wykrywają czy pakiet jest 2S czy 3S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Co Ty z tą kartą? Instrukcja chyba też do tego ESC Pomyśl o timingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Ok - spróbuję nadajnikiem. EDIT: Ciekawostka.... po założeniu regulatora do innego modelu gdzie był inny silnik ze śmigłem 10x5 całość pracuje poprawnie i regulator nie odcina. Może nie lubi się z dzwonkiem. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi