Gość a7498787 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Co mam do wyboru, bo znany portal aukcyjny nie daje zbyt wiele odpowiedzi. Może być też na napięcie 6V Szukam czegoś naprawdę niewielkiego i lekkiego (pojemność może być rzędu ~200mAh, a nawet 150mAh) Chcę kupić synowi Foxa Multiplex`a i mam 2 serwa 9g na głębokość i kierunek (nie mam zamiaru kupować niczego lżejszego), odbiornik turnigy 9ch (w przyszłości chcę kupić jakiś mniejszy, ale na razie chciałbym ten wykorzystać) Syn ma nauczyć latać się po prostej, a potem zakręcać na kierunku :wink: Nie chcę komplikować sprawy z lotkami itp. Model nie ma spadać jak "kłoda" ze względu na swoją wagę :wink: Pozdrawiam :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Syn ma nauczyć latać się po prostej, a potem zakręcać na kierunku :wink: Nie chcę komplikować sprawy z lotkami itp. Bardzo jestem ciekaw jak będzie wyglądać takie latanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Fox i nauka latania to średni pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Zasil z lipola 1s i do tego taki bajer: http://allegro.pl/turnigy-booster-napiecia-zasilanie-odbiornika-1s-i1908412701.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 fox z jakimkolwiek obciążeniem spada jak kamień ... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Andrzej, weź lepiej lipo 2S i jakiś regulatorek. Będzie jak znalazł kiedy już zdecydujesz się na silnik i śmigło dla synka. Lotek też bym chłopakowi nie żałował :rotfl: Pawełku, obejrzyj sobie na YT jak wymiatają ludziska Foxami RC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Miałem foxa z napędem i bez. Ten bez napędu spadał jak cegła natomiast ten z napędem latał jak szatan :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 No to może poradź tutaj koledze jak przerobić foxa żeby latał jak szatan... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Andrzej, weź lepiej lipo 2S i jakiś regulatorek. Będzie jak znalazł kiedy już zdecydujesz się na silnik i śmigło dla synka. Lotek też bym chłopakowi nie żałował :rotfl: Pawełku, obejrzyj sobie na YT jak wymiatają ludziska Foxami RC. Nie chcę. Model ma dostać na "mikołaja" :wink: Najpierw będzie swobodnie latający, a potem (jak coś zostanie) przerobię na rc. Chce to zrobić budżetowo. Zakładam, że jeżeli fox jest swobodnie latający to i na RC sobie poradzi (tylko ewentualna waga mnie niepokoi, ale w ostateczności dorobię jakiś centropłat, ze styropianu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Zasil z lipola 1s i do tego taki bajer: http://allegro.pl/turnigy-booster-napiecia-zasilanie-odbiornika-1s-i1908412701.html Dzięki :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Syn ma nauczyć latać się po prostej, a potem zakręcać na kierunku :wink: Nie chcę komplikować sprawy z lotkami itp. Bardzo jestem ciekaw jak będzie wyglądać takie latanie Również jestem ciekaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 9g serwa i ten ciężki kloc odbiornik od turnigy? oooojjjj panie ciężkawo to widze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 9g serwa i ten ciężki kloc odbiornik od turnigy? oooojjjj panie ciężkawo to widze. 20g serwa 20g odbiornik (zamówiłem już 3 kanałowy z hobbyking :wink: ) zasilanie ? 20g ? Jak się nie uda to nic się nie stanie, zrobię synowi coś innego. Najpierw dołożę na wagę ołowiu i zobaczę jak lata :wink: Jak kiepsko do odpuszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Oglądałeś już Foxy RC na YT, jak sugerowałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Oglądałeś już Foxy RC na YT, jak sugerowałem? Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 No to może poradź tutaj koledze jak przerobić foxa żeby latał jak szatan... poradników o budowie foxa rc jest mnóstwo więc nie będzie problemu ze znalezieniem jednego :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi