tomekst16 Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Witam zauważyłem że w silniku AP waps .061 mam nieszczelność między blokiem silnika a wałem korbowym. Łapie lewe powietrze i nie można go wyregulować. Jak temu zaradzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Łapie lewe powietrze i nie można go wyregulować. Miałem taki silniczek. Problem w jego regulacji wynika najczęściej z latającej, luźnej igły. Postaraj się ją unieruchomić rurką silikonową. To że spod panewki leje się olej to raczej norma w tym silniczku. Nie przejmuj się tym zbytnio. Załóż śmigło max 6x4 i paliwo powyżej 5% - najlepiej 10%. Gaśnie czy chodzi tylko na maksymalnych obrotach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Gdy klips mam założony to chodzi na wysokich obrotach (przepustnica otwarta na max) a gdy ściągnę klips to zaraz gaśnie. Propo iglicy to siedzi dobrze i nic się nie rusza jak odpalę silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Też ma problem z tym silniczkiem, a chciałem zrobic coś małego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 skoro gaśnie bez klipsa, to może świeca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Gdy klips mam założony to chodzi na wysokich obrotach (przepustnica otwarta na max) a gdy ściągnę klips to zaraz gaśnie. To wygląda na to że nie możesz go uruchomić a nie wyregulować. Świeca nie osiąga wymaganej temperatury, zalewasz go albo niewłaściwe paliwo. Odpalasz go w pomieszczeniu czy na zewnątrz w niskiej temperaturze ? Jeżeli chodzi o świece to wyboru nie masz - jest tylko jeden typ. Może się coś zmieniło ale przypuszczam że wątpię. Spróbuj go więcej podgrzać na zasilaniu (20 sek). Paliwo do silniczka używałem Castora z 10% nitro. Obroty na pewno max ? Spróbuj z niego jeszcze coś wyciągnąć dokręcając igłę i wtedy zdejmij grzanie. Pamiętaj o poziomie paliwa na równo z gaźnikiem bo na tłumiku jest przedmuch i ciśnienie na zbiornik idzie "mocno okrojone". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi