Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jako pierwszy model chciałbym zbudować funbata. Założyłem ten post by się dowiedzieć czy wybrałem dobre wyposażenie.W portfelu mam nieco ponad 300 zł+ myślę tak 150 zł od rodziców. Tak naprawdę zaczynam od zera czyli nie mam aparatury, ładowarki ani żadnego doświadczenia w budowie i pilotażu.Dodam ,że mieszkam przy samym Radomiu a z tego co mi wiadomo w okolicach Radomia nie ma sklepu modelarskiego niestety. Wybrałem ten model ponieważ jest tani i jak pisze kolega z forum Air bardzo łatwy w wykonaniu. tutaj link do postu:

http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=43294

wyposażenie:

aparatura - tak wiem w ogóle nie przyszłościowa ale jak mi się spodoba to hobby to pod choinkę poproszę rodziców o turnigy 9x

ładowarka - ładowarka chyba ok ??

silnik

serwa x2

regulator

listewka sosnowa

depron 600x800x2

piasta na silnik

smiglo x2 - dwa w razie uszkodzenia 1

A może lepszą aparaturą będzie ta z hobbykinga 6 ch :

aparatura 2

z góry dziękuje za pomoc ;)

Opublikowano

Witam

W Radomiu jest modelarski http://hobby-rc.pl/

Wyposażenie:

ładowarka chyba dobra chociaż myślę że popularniejsza jest turnigy accucel 6 także w razie kłopotów większość użytkowników Ci pomoże(ja mam accucel 6 i nie narzekam)

silnik,serwa i regulator zastanów się nad takim zestawikiem http://abcrc.pl/p/133/2636/zestaw-wyposazenie-do-trenerka-z-epp-nr2-silnik-esc-serwa-4szt-smiglo-2szt-wtyki-od-100w-do-200w-silniki-elektryczne.html (będzie cena podobna a masz już wtyczki i 4 serwa i piastę)

depron kupisz w większości budowlanych a listewkę w Radomskim modelarskim dostaniesz i śmigła też w Radomiu dostaniesz

Co do aparatury to zastanów się czy jest sens teraz wydać te 130 zl i kupić to a później jeszcze pare zł czy nie lepiej wydać raz trochę więcej i mieć porządną aparatyurę

Pozdrawiam Piotrek

Zapraszamy na stronę Radomskiego Klubu RC rcradom.pl

Opublikowano

dzięki za odpowiedz.Chyba na razie wstrzymam się i nie kupie apki oraz ładowarki.

Co do ładowarki to accucel 6 będzie w tej samej cenie a zasilacz jak chociaż trochę się na elektronice znasz zrobisz sobie sam z zasilacza komputerowego a jak nie to za ok 40-60 zł się kupuje zasilacz i ładowarkę za 150-160zł i masz dobrą na spokojnie wystarczającą na początku i trochę później ładowarkę. A co do aparatury to tak jak pisałem wyżej nie warto kupować jakiegoś "szajsu" za 130 zł lepiej kupić od razu coś porządnego (znajomy ma turnigy 9x i mimo że wielu ludzi mu go polecało to on na nią narzeka i ma z nią same problemy)np Spektruma i inne tego pokroju aparatury. Ja na początku również chciałem kupić aparaturę tą z hk później było turnigy ale jak znajomemu się z nią po 1 mies zaczęło coś dziać to stwierdziłem że pozbieram i kupię Spektruma

Opublikowano

tak wiem ,ze na HK jest dużo taniej . Tylko boję się jakoś kupować za granicą. Wybiorę sie we wtorek do tego hobby rc i zobaczę+czy dam rade kupić tam wszystkie rzeczy i jakie są ceny.

A jeszcze w tym HK jak przebiega zapłata i wysyłka mógłbyś mi powiedzieć . Szukałem w necie , ale nie znalazłem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.