Skocz do zawartości

jaka elektronika do modeli ESA,EPP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam chciałbym kupic jakis model epp czy esa i chciałbym sie was zapytac czy te zeczy ktore mam beda dobre

EMAX CF2805 1600KV

REGULATOR HK-20A ESC

SMIGŁA 6x4

PAKIET 3s 11.1 1,8A i 2,2A

czy te zeczy beda dobre do modeli czekam na wasze odp 3majcie sie :mrgreen:

Opublikowano

Wydaje mi się że pakiety będą trochę za ciężkie bo się wkłada chyba max 1350 mah

Chyba chodziło Ci o EPA czy ESA bo EPP to rodzaj materiału z którego robi się modele :mrgreen:

Opublikowano

Niestety silnik zdecydowanie za słaby, pakiety zdecydowanie za duże. Według regulaminy max pakiet 1,3A. Najtańszy silnik jaki będzie się nadawać to Emax 2822, ale jakość kiepska

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najtańszy silnik jaki będzie się nadawać to Emax 2822, ale jakość kiepska

Latam na takim silniku i śmigle tower pro 8*6" już ponad pół sezonu w ESA i nie widzę zastrzeżeń aby takiego zestawu użyć. Co do pakietów to najlepiej tak 1000mAh - 1200mAh 3s. Wbrew pozorom modele ESA są bardzo dobre do nauki latania. Oczywiście najpierw symulator.
Opublikowano

Vadic, nawet jeżeli model będzie pierwszy, to nauczy dość szybkich odruchów "sterowania" miałem AXn Floater Jet'a więc wiem co to znaczy :D Najepszym będzie czarny "dzwonek" bądź emax 2812 śmigło 7x5 + pakiet 1000-1200 mah 3s + serwa 9g ,regulator 20A i wsio :D

Opublikowano

Najepszym będzie czarny "dzwonek" bądź emax 2812 śmigło 7x5

Tutaj pozwolę się nie zgodzić. Najlepszym śmigłem do tych silników jest GWS HD 8x4" - sprawdzone przez wielu :D .
Opublikowano

Zależy o którym silniku mawiasz :D Bo do czarnego dzwonka, którego używałem w tamtym roku dość intensywnie to 8x4,3 jest bardzo dobrym śmigłem,dobrany do tego silnika. Co do emaxa 2812 ,to 7x5 to na pakiecie 3s to jest maximum.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.