DJDIT Opublikowano 2 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Wycinał ktos duże skrzydło o cięciwie 70cm rozp 115cm ? (to jest jedna połówka) czy to jest wykonalne zeby wyciac taki rozmiar bez wyzerek czy nierównosci spowodowanych duzym przeciazeniem linki tnacej? Mniejsze skrzydla juz wycinałem do 70cm rozp ale przy tak duzym mam obawy że drut za bardzo na środku bedzie sie gubił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de_szaa Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 W moim odczuciu nie ma sensu ciac tak dlugiego kawalka styropianu, mozna podzielic skrzydlo na 2 czesci przeciez. Rdzen nie jest nosny tylko jako wypelnienie wiec to nie ma zadnego znaczenia. Zalezy w sumie od pokrycia ale dobry klej do styropianu mocniej trzyma niz sam styropian siebie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 6 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Za dużo roboty z dwiema połówkami... dwa szablony, na nowo centrowanie itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioFoto Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 wycinale kiedys juz takie rozmiary tylko trzeba poeksperymentowac z odpowiednim napieciem i predkoscia przesowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 mój kolega w lublinie ma maszyne do ciecia gdzie przesow jest realizowany za pomoca bloczkow i obciazenia i sam osobiscie wycinalem 60 cm, zas widzialem tez chyba jak wycinal wieksze do szybowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.