Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Planuje zakupić tą aparaturę i prosiłbym o wklejenie linku akumulatorka jaki by do niej pasował (żeby dało się go ładować accuel 6 ). I czy coś jeszcze jest potrzebne do tej apki czy tylko akumulatorek? A i zakupy będą robione na hobbyking.

Opublikowano

A ten pakiet da się ładować accuel 6, bo taką właśnie mam ładowarke.

Musisz dorobić przejściówkę z bananków/XT-60 na gniazdo serwa, żeby naładować, w zestawie Accucell-6 nie ma odpowiedniego kabla/złącza.

To "cuś" zaproponowane przez ppompka się nie nada - T9x ma otwór do smyczy "w poprzek". Ja mam taki "balancer" do smyczy:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__12209__Neck_strap_adaptors_for_10_or_more_channel.html

Dołączona grafika

Opublikowano

mkrawcz1 A mógłbyś mi troszkę bardziej wytłumaczyć jak dorobić przejściówke do tego pakietu http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__7346__Rhino_2620mAh_3S_11_1v_Low_Discharge_Transmitter_Lipoly_Pack.html

Nie chciabym przerabiać końcówki xt60 bo nią ładuje inne pakiety.

Jest taka przejściówka na hobbyking? Wrzucił byś ewentualnie link.

Dolutuj równolegle do końcówki XT60 odpowiednią wtyczkę.

(zerwij trochę izolacji z przewodów i dolutuj obok nowe).

Oczywiście mam na myśli przewód przy ładowarce.

Dołączona grafika

Opublikowano

Andrzej, po co przerabiać fabrykę?

Dwa przewody, z jednej strony do nich dwa bananki ("+" do czerwonego, "-" do czarnego), z drugiej gniazdo serwa ("+" do środkowego pinu, "-" do zewnętrznych). Tyle filozofii.

Opublikowano

Andrzej, po co przerabiać fabrykę?

Dwa przewody, z jednej strony do nich dwa bananki ("+" do czerwonego, "-" do czarnego), z drugiej gniazdo serwa ("+" do środkowego pinu, "-" do zewnętrznych). Tyle filozofii.

Dołożyłem fotkę :wink:

Zrobiłem tak, bo nie miałem bananków, a musiałem naładować pakiet odbiornika :wink:

PS Z pakietu nadajnika wyrzuciłem standardową wtyczkę (taka jak od serw futaba) i dolutowałem wtyczkę od koszyczka, przez co nie mam możliwości podpięcia odwrotnie zasilania.

Do ładowania dolutowałem xt60

Pakiet taki:

Dołączona grafika

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.