PROTON Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Właśnie skończyłem wstępne malowanie, jutro drugi oblot. Gotowy do lotu, waga: silnik:turnugy sk 2826-1000 (240W) śmigło: 9x4,7 serwa: HXT900 Skrzydła oklejone papierem na wikol i całość malowana emalią akrylową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Dorobiłem skrzydła z lotkami i okleiłem taśmą pakową. góra spód przeniesienie napędu na lotki wykonane z części od helikoptera 450 Waga skrzydeł: bez lotek - 227g z lotkami - 247g Oklejone papierem jest znaczne sztywniejsze od oklejonego taśmą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacza Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Jaka jest różnica w wadze modeli? Tzn tego oklejanego taśmą i tego papierem? Jestem w trakcie budowy i zastanawiam się nad wykończeniem. Szczerze mówiąc taśma mi się nie podoba wizualnie więc zastanawiam się nad papierem japońskim i malowaniem. I druga sprawa. Lotki odcinałeś przed czy po zamknięciu skrzydła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 A jak pierwszy oblot? modelik ładnie sie prezentuje pododawaj zdjęcia RWD ze zblizeniem na szczegóły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Oblot się odbył jesienią ze skrzydłami bez lotek, kilka startów i lądowań się udało do czasu małej kraksy. Przy podejściu do lądowania zawadziłem za krzaki, wyrwało wręgę silnikową, reszta cała. Jest dość wolny ale nadmiar mocy ma spory, idzie w górę praktycznie pionowo.Czekam na spokojniejszą pogodę i trenuję na symulatorze.Skrzydła bez lotek oklejone papierem i malowane emalią akrylową - 227g Skrzydła z lotkami oklejone taśmami pakowymi i z serwami - 247gcały samolot gotowy do lotu ze skrzydłami bez lotek i razem z pakietem 3S 2200mAh waży 777g, ze skrzydłami z lotkami będzie 20g więcej.Lotki wycinałem przed zamknięciem skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Taśmę pakową możesz jeszcze delikatnie przeprasować( zrób próbę temperatury na jakimś kawałku ), bąble potraktuj szpilką . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Mam problem z moim RWD, bardzo trudno utrzymać nim lot poziomy. ustawia się około 30 stopni w górę albo 30 stopni w dół. Pomaga wyłączenie silnika, wtedy można szybować poziomo. Ma ktoś pomysł z czym to może być problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drack Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Mam problem z moim RWD, bardzo trudno utrzymać nim lot poziomy. ustawia się około 30 stopni w górę albo 30 stopni w dół. Pomaga wyłączenie silnika, wtedy można szybować poziomo. Ma ktoś pomysł z czym to może być problem? A jak masz skłon i wykłon ustawiony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Skłon i wykłon ustawiony, nawet się bałem czy nie za duży Możliwe że napęd za mocny, mam silnik 1000KV, śmigło 9x5, zasilanie 3s 2200mAh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi