michal0051 Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 Witam posiadam 2 aparatury turnigy 9X i nie wiem dlaczego nie działa trener może coś złe robię. Włączam aparature trenera i ustawiam w opcji trainer wszystko na "NOR" następnie state on/off. podłączam kabel do aparatury trenera, wyjmuje moduł nadawaczy z ucznia podłączam kabel do aparatury ucznia aparatura się uruchamia ale w żadnej pozycji przełącznika trn uczeń nie ma sterowania. Z góry dziękuje za pomoc.
Sidey Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 Ustawienia trenera : STATE: ON dalej ustawiamy co chcemy uczniowi udostępnić w locie: AIL - NOR ELE - NOR THR - NOR RUD - NOR GYR - NOR FLP - NOR AUX - NOR AUX - NOR Trzeba pamiętać że uczeń musi mieć moduł wyjęty z aparatury i uczeń nie włącza aparatury tylko po włożeniu kabla aparatura się sama włączy Dodatkowo: http://www.hobbyking.com/hobbycity/forum/forum_posts.asp?TID=15513
michal0051 Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Opublikowano 29 Listopada 2011 Tak właśnie mam ustawione podłączam kabel do apki ucznia i nie działa
Sidey Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 Włączanie timera działa? W sensie czy przełącznik ok. Obie apki wyłączone?
Cimek Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 Rafał znawca. Warto poglądać , trzeba wlutować w oby aparaturach 1k Rezystorek, wtedy zadziała
Sidey Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 Cimek, niekoniecznie trzeba. Lataliśmy ostatnio bez rezystorka, w jednej 9x moduł wyciągnięty. Działało.
Cimek Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 Lepiej mieć ten moduł A róbcie tak dalej, to zobaczycie (ja tam siedze cicho )
michal0051 Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Opublikowano 30 Listopada 2011 Właśnie mi o to chodzi żeby go nie wlutowywać, dzisiaj podłączyłem apke ucznia jako trenera i co dziwne działa, czy może być to wina jakiś ustawień w apce trenera?
Rekomendowane odpowiedzi