ostrytypos Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2011 Powiem ci szczerze że jedynie co zrobiłem to skośną ściankę która sprawia że najpierw powietrze rozprowadza się do tył a potem do przodu i to tyle.Niepotrzebne były jakieś systemy kanalikowe
kazikfer Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 ok a obiecany filmik ? ? ? niedlugo snieg... da rade?
ostrytypos Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2011 Po pierwsze nie obiecałem ci filmiku. A jak będzie śnieg to się zobaczy PS Czego ci mam zrobić filmik?
kazikfer Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 cos na ksztalt tego http://www.youtube.com/watch?v=t-Vug1e3n4c tylko ze opis juz zbudowanego modelu
ostrytypos Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2011 Ale całego poduszkowca :?: ??Wiesz chyba to niemożliwe bo nie będę całego poduszkowca demontował
kazikfer Opublikowano 21 Grudnia 2011 Opublikowano 21 Grudnia 2011 nie trzeba rozmontowywac wystarczy pokazac palcem ,obrucic z kilku ujec i poopowiadac... urodz w sobie dusze reportera wesolych swiat
Rafal_0 Opublikowano 8 Marca 2013 Opublikowano 8 Marca 2013 Witaj ostrytypos, ja też buduję poduszkowca, jestem w fazie testów poruszania się, i Twój poduszkowiec z filmu z pierwszego postu wielkościowo wygląda podobnie, chciałbym się dowiedzieć co do parametrów Twojego poduszkowca jeśli można. Ja na swoim zmierzyłem: waga kuchenna dokładność do 10gram Waga bez akumulatorów: 925 g Waga całkowita(przygotowane do poruszania się) 1500 g Ciąg w przód: 100 g Ciąg w tył: 50 g Nośność: xxx g (jeszcze nie zmierzyłem, ale sądzę że przy naładowanych akumulatorkach 400gram, 500-550gram w testach uniosło ale bez poruszania się do przodu) prędkość jeszcze nie zmierzona, ale będę mierzył GPS-em w telefonie, czekam na dobrą bezwietrzną pogodę. Długość 100cm szerokość 50cm wysokość 34cm zaokrąglone rogi Czy ostrytypos byś mógł podać parametry swojego poduszkowca?
ostrytypos Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Opublikowano 8 Marca 2013 Witaj, jasne jutro wszystko zmierzę i napisze bo teraz nie mam dostępu do modelu . Bardzo fajnie twój wygląda synchronizowałeś jakoś napęd na dwa silniki czy dwa regle dałeś? PS. Niedługo zacznę budować drugom wersję tego modelu z małymi poprawkami
Rafal_0 Opublikowano 9 Marca 2013 Opublikowano 9 Marca 2013 Napędu nie synchronizowałem, dałem dwa identyczne silniki zasilane z jednego źródła zasilania więc kręcić powinny się tak samo szybko, nie wiem czy ster nie jest zbyt krótki, bo jak narazie to niemiałem gdzie go przetestować, (w domu się nie rozpędzi) na rysunku muszę wprowadzić delikatne poprawki, no i nie da się fartucha narysować w tym programie.
ostrytypos Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Opublikowano 10 Marca 2013 No więc tak: (mierzone niezbyt dokładną wagą ) waga całkowita: 2900gram waga bez akumulatorków: 2300gram wymiary: długość:130cm, szerokość: 60cm i wysokość 31cm prędkość: 45-55Km/h (Jeśli wierzyć telefonowi ) ciąg: w przód nie wiem czy o to chodzi ale ciąg silnika 1200gram ilość silników: 2 silniki (1 napędowy, 1 do poduchy) wysokość unoszenia się poduszkowca na poduszce powietrznej/fartuchu: 2-6 cm nośność : 2585gram(żelówka 12V 7,5Ah ) i jeszcze coś by weszło
Rafal_0 Opublikowano 11 Marca 2013 Opublikowano 11 Marca 2013 To twój poduszkowiec jest trochę większy od mojego i dwukrotnie cięższy, ale ciąg masz niesamowity. Co do ciągu to go mierzyłem że przystawiłem poduszkowca do wagi i włączyłem tak aby pchał na wagę.
Rafal_0 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Proszę podajcie swoje parametry poduszkowców w tym temacie: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/35606-poduszkowiec-parametry-techniczne-porownanie/&do=findComment&comment=432775
Rekomendowane odpowiedzi