Skocz do zawartości

Jaki regulator do silnika Tower Pro 2410-8t

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kupiłem dwa silniki Tower Pro 2410-8T-4Y. Szukam do nich regulatora, a że nie mam jeszcze wiedzy w temacie doboru elektroniki proszę Was o pomoc. Regulator musi współpracować z akumulatorami żelowymi, bo takich mam zamiar użyć. Jeśli macie jakieś porady co do zastosowania/podłączania regulatorów to każda podpowiedź jest miło widziana.Czytałem już artykuł jednego z kolegów - bardzo ciekawy i pogłębił nieco moją wiedzę: http://www.debile.internetdsl.pl/articles.php?article_id=4 .

Pytanie przy okazji: O co chodzi z programowaniem regulatora? Jakie parametry się programuje? Prawdopodobnie było o tym na forum, choć nie znalazłem. Ale jeśli było to zamiast odpowiadać ktoś życzliwy mógłby mi podać link do tematu, chętnie poczytam :( Nie mam żadnej aparatury do tego celu,więc dobrze by było, jeśli regulator nie był programowany (o ile takie są w ogóle) lub żeby był programowany przez aparaturę (o tej opcji przeczytałem na necie, ale nie wiem nawet co się programuje, ale aparaturę będę miał).

Pozdrawiam. Robert.

Opublikowano

Cały zestaw będzie w modelu pływającym, a aku żelowe mają dość duże pojemności, co daje długi czas pływania. A poza tym są stosunkowo tanie a w ostateczności nawet z motocykla mogę wyciągnąć takowy :)

Opublikowano

Cały zestaw będzie w modelu pływającym, a aku żelowe mają dość duże pojemności, co daje długi czas pływania. A poza tym są stosunkowo tanie a w ostateczności nawet z motocykla mogę wyciągnąć takowy :lol:

Przemyślałeś chłodzenie silników/regulatorów?

Opublikowano

Model nie będzie pływał z dużymi szybkościami, a regulator myślę kupić 20-25A (silnik wymaga 18A), w związku z czym będzie miał trochę zapasu. Myślę, że w takim wypadku nie będą one wymagać chłodzenia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.