Skocz do zawartości

Częstochowa, gdzie latać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na weekend prawdopodobnie jadę do Częstochowy. Jeśli pogoda dopisze, to chciałbym gdzieś w tych rejonach polatać moim skrzydełkiem z FPV.

Czy zna ktoś jakieś fajne miejsca godne polecenia? ;-)

Pozdrawiam.

Opublikowano

A w których okolicach dokładnie będziesz? Postaram się doradzić Ci coś w miarę blisko :lol:

Ładne tereny do nagrywania FPV są w okolicach Mirowa(starorzecze)

Opublikowano

Mamy lotnisko w Rudnikach ok 5km od Częstochowy lub jeśli chcesz to można się wybrać do zamku w Olsztynie również ok 5km od miasta. Jeśli pogoda dopisze to możemy się zgadać i też się tam wybiore

Opublikowano

Ja będę na Sobieskiego ;-)

W Częstochowie będę na 100%, jednak nie wiem o której wyrobie się z załatwieniami ;-)

A wezmę ze sobą ESA Hellcata lub skrzydło do FPV ;)

Opublikowano

Najwięcej miejsca i najlepiej jest polatać sobie na lotnisku w Rudnikach. Modelarze latają na końcu pasa po stronie zachodniej. Jak będzie pogoda w weekend, to na pewno ktoś będzie.

Opublikowano

Nie, nic się nie płaci i nie trzeba należeć do aeroklubu. Latam tam już o 8 lat. Trzeba tylko zwracać na czasami lądujące samoloty, żeby im nie przeszkadzać.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Zgadzam sie z kolegami, najwiecej dzieje się na lotnisku w Rudnikach, choć byłem tam tylko raz na zawodach jako gap, jednak znajomi krórzy mieszkają w okolicy mówią, ze jak pogoda ładna w lato to co chwila ktoś śmiga jakimś modelem;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.