Krytek Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Witam czy ktoś mógł by mi wytłumaczyć co znaczy BEC na Przełączniku, w tym regulatorze nie widzę żadnego przełącznika a jest to mój pierwszy regulator. http://www.modelarski.com/produkt-Regulator_EMAX_ESC_60_UBEC,8477.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarro Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 CHyba musisz dokupić takie coś http://www.helipad.pl/emax_ubec_3a_ubec_regulator_do_zasilania_odbiornika-3577.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekkk Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 BEC lub UBEC to dodatkowa funkcja regulatora, pozwalająca zasilać odbiornik oraz serwa napięciem przeważnie 5V ( niektóre mają regulację tego napięcia ) Bez tej funkcji regulatora musiałbyś kupić dodatkowe, zewnętrzne urządzenia ( właśnie BEC ) aby zasilać odbiornik i serwa - czyli miałbyś 2 urządzenia: regulator zasilałby silnik, BEC - odbiornik i serwa. A tak masz wszystko w jednym. Co do różnic: - UBEC ( nazywany także trochę nieszczęśliwie przez niektóre sklepy "BEC na przełączniku" ) - to BEC impulsowy, generujący napięcie 5V przy pomocy przetwornicy impulsowej - efekt - mniejsze grzanie, przeważnie większe zakłócenia ( ważne przy FPV ) - BEC ( nazywany także BEC liniowy ) - układ wytwarzający napięcie 5V przez stabilizator liniowy, czemu towarzyszy większe wytwarzanie ciepła ale za to daje mniej zakłóceń. Podsumowująć - masz dobry regulator, gdybyś chciał latać FPV załóż filterki i w górę. Nie musisz dokupować żadnego BEC'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krytek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Misiekkk dzięki za wytłumaczenie teraz już wiem co i jak z tymi Ubecami jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekkk Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Powodzenia w lataniu ;-) A do czego będziesz montował ten regulator - bo przyznam, że spory on jest jak na pierwszy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krytek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Do szybowca 2500 rozpiętość to nie mój pierwszy model tylko pierwszy elektryk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 A jakie te filterki do latania FPV tam założyć ? i jak ? Mam regulator Tuningy super brain 60A i z beca oryginalnego nieco sieje . Chcę to wyeliminować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi