Krytek Opublikowano 18 Grudnia 2011 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Witam czy ktoś mógł by mi wytłumaczyć co znaczy BEC na Przełączniku, w tym regulatorze nie widzę żadnego przełącznika a jest to mój pierwszy regulator. http://www.modelarski.com/produkt-Regulator_EMAX_ESC_60_UBEC,8477.html
jarro Opublikowano 18 Grudnia 2011 Opublikowano 18 Grudnia 2011 CHyba musisz dokupić takie coś http://www.helipad.pl/emax_ubec_3a_ubec_regulator_do_zasilania_odbiornika-3577.html
misiekkk Opublikowano 18 Grudnia 2011 Opublikowano 18 Grudnia 2011 BEC lub UBEC to dodatkowa funkcja regulatora, pozwalająca zasilać odbiornik oraz serwa napięciem przeważnie 5V ( niektóre mają regulację tego napięcia ) Bez tej funkcji regulatora musiałbyś kupić dodatkowe, zewnętrzne urządzenia ( właśnie BEC ) aby zasilać odbiornik i serwa - czyli miałbyś 2 urządzenia: regulator zasilałby silnik, BEC - odbiornik i serwa. A tak masz wszystko w jednym. Co do różnic: - UBEC ( nazywany także trochę nieszczęśliwie przez niektóre sklepy "BEC na przełączniku" ) - to BEC impulsowy, generujący napięcie 5V przy pomocy przetwornicy impulsowej - efekt - mniejsze grzanie, przeważnie większe zakłócenia ( ważne przy FPV ) - BEC ( nazywany także BEC liniowy ) - układ wytwarzający napięcie 5V przez stabilizator liniowy, czemu towarzyszy większe wytwarzanie ciepła ale za to daje mniej zakłóceń. Podsumowująć - masz dobry regulator, gdybyś chciał latać FPV załóż filterki i w górę. Nie musisz dokupować żadnego BEC'a.
Krytek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2011 Misiekkk dzięki za wytłumaczenie teraz już wiem co i jak z tymi Ubecami jest.
misiekkk Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Powodzenia w lataniu ;-) A do czego będziesz montował ten regulator - bo przyznam, że spory on jest jak na pierwszy model.
Krytek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2011 Do szybowca 2500 rozpiętość to nie mój pierwszy model tylko pierwszy elektryk.
Artur z kołobrzegu Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 A jakie te filterki do latania FPV tam założyć ? i jak ? Mam regulator Tuningy super brain 60A i z beca oryginalnego nieco sieje . Chcę to wyeliminować
Rekomendowane odpowiedzi