Linean Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Witam Mam pytanie tak aby nic nie spalić czy coś :oops: Jaki timing ustawiam dla tego silnika :arrow: NTM :?: :?: Na dole strony w recenzjach piszą że jest to silnik 10 Poles ( odmienia się 10 biegunowy? ) czyli według instrukcji mojego regulatora powinienem ustawić timing 15? , jest to poprawne ustawienie ? Nie wiem czy to ważne ale dodam że silnik operuje śmigłem 11x8 , a regulator ma zakres timingu 1?/7?/15?/30? a i zapomniał bym PWM 8 czy 16 khz ? - i jakby ktoś mógł krótko mi napisać co to oznacza i czym skutkuje , przyda mi się na przyszłość pozdr :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Timing na medium, PWM - częstotliwość na 8khz, 16 khz używa się w silnikach z bardzo małym oporem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linean Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 tak jak napisałem regulator posiada takie timingi 1?/7?/15?/30? i nie wiem czy 7 czy 15 to medium ;p jakbyś mógł bardziej sprecyzować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi