TKM Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Witam Mam do Was pytanie. Potrzebuję poprawić niektóre punkty lutownicze w układzie elektronicznym, ale jest on pokryty takim jakby lakierem bezbarwnym. Jak próbuję do tego podchodzić z lutownicą to nie mogę tego przetopić i ponadto warstwa ta czernieje i mało co widać. Nie chcę grzać na siłę żeby coś nie zepsuć. Jak zmyć tą warstwę przeźroczystą? Proszę o jakieś sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Alkoholem sprobuj ale prawde mowiac nie sadze by dalo sie zmyc. Zeskrobac skalpelkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TKM Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Alkohol sie tego nie łapie. Mechanicznie to będzie syzyfowa praca i można coś uszkodzić. A jak z nitro wpłynie na elementy elektroniczne? Bo z tym lakierem może da sobie radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Acetonem mozesz sprobowac, ale ostroznie i delikatnie. Troche za agresywny i moze Ci rozpuscic co nie trzeba. Sprobuj zmiekczyc miejsce gdzie chcesz lutowac watka namoczona w acetonie - ale nie ma prawa nic cieknac, rozlewac sie, a potem skrobnac gdy juz jest miekkie. Jezeli bedzie miekkie. Jezeli nie - :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi