afish Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Jak w temacie .. gdzie mozna kupic pret stalowy do bowdena i jaka powinna byc jego grubosc ( 1mm czy mniejsza) Oczywiscie nie chodzi mi o sklepy modelarskie tylko o jakis inny sklep bo w modelarskim wiem ze sa ale w moim miescie nie ma sklepu modelarskiego .. ;/ Po prostu braklo mi preta do bowdenu a rurke mam.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Grubość 0,8mm, poszukaj czegoś na zastępstwo w sklepach, gdzie mają materiały spawalicze, a w szczególe chodzi o drut spawalniczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Każdy zakład spawalniczy ma z pewnością drut do metody MIG (potocznie do migomata) i on jest na szpulce, ale pan z przyjemnością Ci z metr "wysunie" z pistoletu. Przy okazji tematu spawalnictwa i drutów na popychacze Używałem drutu aluminiowego (bardzo miękki) i tytanowego (lekki i sztywny) z metody TIG. To jest materiał dodatkowy (spoiwo) do spawania elektrodą wolframową w osłonie argonu - nie każdy zakład ma takie spawarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 18 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 dzieki panowie ... jutro ide po troche drutu do znajomego mam nadzieje ze bedzie mial odpowiednia grubosc ;] Dopis: zalatwilem sobie troche druty 0.8 od mig-a ale cos mi sie wydaje ze jest on za gietki ... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.