czlowieklegenda Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Witam wszystkich, pochodzę z trójmiasta i dopiero zaczynam przygodę z RC. Mój pierwszy Heli to Big Lama, niestety kręci się w kółko więc aktualnie jeszcze nielot:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Witaj. Jeśli mogę pomóc to spróbuj pokręcić jednym z potencjometrów w żyroskopie (w heli). Spróbuj kręcić trochę w tą stronę, w którą heli się kręci. Powinno pomóc. Uważaj, trymery są bardzo czułe, czasem wystarczy 1/12 obrotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czlowieklegenda Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 wiesz nieważne w którą stronę i jak mocno kręcę - nic się nie zmienia.. potencjometry w żyroskopie są bardzo zniszczone.. zamówiłem wczoraj nowy żyroskop.. czy cos jeszcze może powodować taki problem? Gdy poprzemieniam kable w żyro odwrotnie to kręci się w drugą stronę... następny problem jest taki, że nie chce się wznieść tylko kręci wirnikami.. Czy to wszystko może być winą zepsutego żyroskopu? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Kolejne pytanie proszę zadawać w odpowiedni dziale. Witamy na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi