czlowieklegenda Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Witam wszystkich, pochodzę z trójmiasta i dopiero zaczynam przygodę z RC. Mój pierwszy Heli to Big Lama, niestety kręci się w kółko więc aktualnie jeszcze nielot:)
Chriss Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Witaj. Jeśli mogę pomóc to spróbuj pokręcić jednym z potencjometrów w żyroskopie (w heli). Spróbuj kręcić trochę w tą stronę, w którą heli się kręci. Powinno pomóc. Uważaj, trymery są bardzo czułe, czasem wystarczy 1/12 obrotu.
czlowieklegenda Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2012 wiesz nieważne w którą stronę i jak mocno kręcę - nic się nie zmienia.. potencjometry w żyroskopie są bardzo zniszczone.. zamówiłem wczoraj nowy żyroskop.. czy cos jeszcze może powodować taki problem? Gdy poprzemieniam kable w żyro odwrotnie to kręci się w drugą stronę... następny problem jest taki, że nie chce się wznieść tylko kręci wirnikami.. Czy to wszystko może być winą zepsutego żyroskopu? pozdrawiam
Paweł R Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Kolejne pytanie proszę zadawać w odpowiedni dziale. Witamy na forum
Rekomendowane odpowiedzi