Kamil S Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Witam, mam na imię Kamil. Pochodzę z Miechowa, jest to małe piękne miasteczko pod Krakowem. To tam zetknąłem się pierwszy raz z modelarstwem, uczyli mnie go już niestety zmarli E. Wołkowicz (znany krakowski szopkarz i modelarz) oraz J. Bogacz jeden z dawnych mistrzów polski w klasie F4B. W Miechowie zbudowałem następujące samoloty: Piper-Cub (F4B , na silniczek MVVS 2,5 cm) Rysia, Arnstada 69, bezimienna deska to treningu lotów na uwięzi, pomagałem W budowie Karasia dla muzeum lotnictwa w Krakowie, rozpocząłem budowę Jaka 18, złożyłem Młodzika od pana Blejzyka. Potem były studia i przerwa w modelarstwie, a teraz wielki powrót ale już w wersji RC, (nauczyłem się ostatnio latać). Modele zbudowane w Krakowie: depronowy Edge z Morlock Family, Tzagi, Wicherek (dla przypomnienia klasycznej konstrukcji), Az shrike (czy jakoś tak-mały depronowy pylon) p-51 ESA. Aktualnie powstaje Akroflyer (pozdrawiam autora konstrukcji) i mam nadzieje przedstawić tutaj wszystkim postępy z pracy. W zamian oczekuję pomocy kolegów modelarzy aby nadrobić braki powstałe prze 5 lat studiów i rozłąki z modelarstwem. Pozdrawiam serdecznie, i mam nadzieje do napisania już pod konkretnymi wątkami. Kamil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGajewski Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 witam Czy moge do jednego wyjścia w odbiorniku opdłączyć 4 serwa ? Popłyne wtedy dość duży prąd. Czy jest jakiś element, do którego podaje sygnał danego kanału i zasilanie i tym przez kable Y zsilam większą ilość serw, które na raz będą realizowały ruch różnych elementów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi