afish Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Na poczatku hccialem zapytacv jak obliczyc nacisk powieszchni nosnej (chyba tak to sie nazywa) chodzi mi o to czy tylko pole skrzydel czy statecznika tez ?? Przechodzac do tematu : Dzisiaj próbowalem ulotnic ajoo2 (cos na wzór) i okazalo sie ze model nie za bardzo chce latac .. Leci praktycznie ciagle w prawo i ogólnie mu jakos ciezko tylko taki plus ze przy "ladowaniu" nie polamal smigla:) Tak przy okazji silnik jak ma byc skierowany mój jest patrzac od tyl w dół i prawo .. czyli tak jak słyszalem analogicznie silnik ciagnacy w prawo i w dół. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Chodzi chyba o obciąrzenie pow. nośnej a liczysz to dzieląc mase modelu w gramach przez dm2. W tym modelu skłon silnika powinien być w góre i w prawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 to juz wiem nie czemu mialem gleme bo patrzac od przodu modelu ale od tyl silnika to mialem sklon do góry i w prawo .. ;/ model pikowal na glebe i niestety troche popekal moze odbuduje go i sprawdze ten sklon do nastepnego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 witam, AFISH to juz drugi twój wątek na temat Ajoo jedego nie dokończyłeś a drugi zaczynasz Ja tam miałem kąty na zero i latał mój latał moze masz coś nie tak z wyważeniem poprzecznym albo usterzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 sorki za 2 woatek .. nie moglem tamtego znalesc temat ajoo narazie uwazam za zamkniety i chyba laduje do historii nielotów a szkola bo z tego co zdazylem zaobserwowac to ladnie by sie nim ladowalo na trawie bez podwozia ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 nie moglem tamtego znalesc To ja Ci pomogę: http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=3381 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Dzieki hubert_tata, Ty jak zawsze pomocny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.