RaspiL Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Witam jestem w posiadaniu kilku sztuk takich właśnie lipoli ładuje je prądem 0.1A a w opisie z HK http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=11893 można przeczytać "-Fast charge capable, up to 15C on some batteries." ale nie ma napisanego konkretnie jak można je ładować . Może ktoś z Was ma jakieś dokładne dane lub doświadczenia z tymi lipolkami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe24la Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Producent podaje, max charge rate 10C, czyli 1,6A. I takim prądem możesz maksymalnie je ładować. W praktyce nie ma sensu aż tak iż żyłować, wystarczy, że dasz ze 4-5C i szybciutko się naładują. Używam nano-techów ale 3S 2200mAh, tam max charge rate do 8C. Ładuje je zwykle prądem 6A czyli prawie 3C, 15 minut i naładowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaspiL Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 dzięki wielkie za konkretną odpowiedź sam nie mogłem znaleźć tego 10C ale tak jak radzisz nie będę ładował max dopuszczalnym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe24la Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 sam nie mogłem znaleźć tego 10C Wystarczy uważnie przeczytać link, który podałeś, jest wszystko opisane Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zborecque Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 kolego, a gdzie kupiłeś te lipolki? w pl gdzieś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi