qnii Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Jaki odbiornik współgra z aparaturą turnigy 9x i jest zasilany 1 celą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Jaki odbiornik współgra z aparaturą turnigy 9x Oba sprawdziłem na ok 700m i działały. Na tym 6 kanałowym latam na co dzień. Co do drugiej części twojego pytania, to nie wiem, ale można kupić "podbijacz" napięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnii Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 wiem że one współgrają z x9 ale czy te odbiorniki będą chodzić przy napięciu 3,7v? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Nie Power: 4.5~6VDC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnii Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 no właśnie, a jest jakiś nadajnik który będzie działał na 1 celi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Nie, musiałbyś wymienić moduł np na frsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Albo kupić power booster http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7884 http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11784 tyle że dodatkowe 3-4g, a jak się domyślam to na 1 celkę li pol, to zależy na każdym gramie. a jest jakiś nadajnik który będzie działał na 1 celi?, tutaj chyba się wkradł mały błąd, chodzi chyba o odbiorniki, a nie nadajniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnii Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 ciekawe rozwiązanie ale wole mieć dodatkową celę (tak, oczywiście chodziło o odbiornik) ps. czy Booster stosuje się tylko do serv?? a może jakiś kondensator wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Booster Podnosi napięcie z 1S DO 5v. Coś jak BEC, tylko w odwrotną stronę, wiec zasila to i odbiornik i serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnii Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 znalazłem taki Booster który waży 1,5g, teraz mam pytania. mam 2 serwa jak po miedzy jeden serwo a odbiornik połączę Booster to czy wtedy serwa będą pracować równomiernie. jedno będzie zasilane 5v a drugie 3,7v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Ale czemu takie kombinacje. Podłączasz do boostera tą 1 celkę i to do wolnego kanału, np. do kanału BAT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnii Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Podłączasz do boostera tą 1 celkę i to do wolnego kanału. ok tylko jak? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8356__Turnigy_Rx_Servo_Signal_Booster_2_7v_5v_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Co do tego, to nie wiem, ale wygląda na to, że z tym nie zadziała, bo to podnosi napięcie tuż przed serwem a na odbiorniku dalej masz te 3,7V a na takim napięciu odbiornik nie będzie działał. Nie jestem co do tego pewny, ale tak na zdrowy rozum to tak właśnie by było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra22 Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 ostatnio też prubowałem i orginalny odbiornik turnigy 9x i 2 serwa 9g spokojnie działały na 1 celce z telefonu komurkowego tak baterie rozprułem do testów pakiet 1s lipol 640mah a własnie też szukam leciutkiego odbiornika i tu pytanie czy odbiornik OrangeRx R610 Spektrum DSM2 6Ch 2.4Ghz Spektrum może wspolpracuje turnigy 9x ? ps wiem ze w dziale DLG dużo osób lata na 1 celi bez ceregieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 i tu pytanie czy odbiornik OrangeRx R610 Spektrum DSM2 6Ch 2.4Ghz Spektrum może wspolpracuje turnigy 9x ? jak sama nazwa wskazuje, odbiornik ten współpracuje tylko z nadajnikami spektrum tj. pasmo/kodowanie dsm2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra22 Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 tak własnie myslałem ale nie byłem na 100% pewny czyli zostaja orginalne turnigry lub WSZYSTKIE HK ? 6lub 3 kanałowe innych zmienników niema ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnii Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 ostatnio też prubowałem i orginalny odbiornik turnigy 9x i 2 serwa 9g spokojnie działały na 1 celce z telefonu komurkowego tak baterie rozprułem do testów pakiet 1s lipol 640mah podejrzewam że odbiornik ma ograniczony zasięg - czy zaobserwowałeś jakieś negatywne skutki ? jak długo pochodzi taki układ na tej baterii czy da się jakoś przewidzieć / obliczyć na ile wystarczy pakiet 1s 150mah do takiego zestawu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi