Skocz do zawartości

odbiornik do turnigy 9x na 1S

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki odbiornik współgra z aparaturą turnigy 9x

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Oba sprawdziłem na ok 700m i działały.

Na tym 6 kanałowym latam na co dzień.

Co do drugiej części twojego pytania, to nie wiem, ale można kupić "podbijacz" napięcia.

Opublikowano

Albo kupić power booster http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7884 http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11784 tyle że dodatkowe 3-4g, a jak się domyślam to na 1 celkę li pol, to zależy na każdym gramie.

a jest jakiś nadajnik który będzie działał na 1 celi?

, tutaj chyba się wkradł mały błąd, chodzi chyba o odbiorniki, a nie nadajniki :)
Opublikowano

ciekawe rozwiązanie ale wole mieć dodatkową celę

(tak, oczywiście chodziło o odbiornik)

ps. czy Booster stosuje się tylko do serv??

a może jakiś kondensator wystarczy?

Opublikowano

znalazłem taki Booster który waży 1,5g, teraz mam pytania.

mam 2 serwa jak po miedzy jeden serwo a odbiornik połączę Booster to czy wtedy serwa będą pracować równomiernie. jedno będzie zasilane 5v a drugie 3,7v

Opublikowano

Co do tego, to nie wiem, ale wygląda na to, że z tym nie zadziała, bo to podnosi napięcie tuż przed serwem a na odbiorniku dalej masz te 3,7V a na takim napięciu odbiornik nie będzie działał.

Nie jestem co do tego pewny, ale tak na zdrowy rozum to tak właśnie by było.

Opublikowano

ostatnio też prubowałem i orginalny odbiornik turnigy 9x i 2 serwa 9g spokojnie działały

na 1 celce z telefonu komurkowego tak baterie rozprułem do testów pakiet 1s lipol 640mah

a własnie też szukam leciutkiego odbiornika

i tu pytanie czy odbiornik OrangeRx R610 Spektrum DSM2 6Ch 2.4Ghz Spektrum może wspolpracuje turnigy 9x ?

ps wiem ze w dziale DLG dużo osób lata na 1 celi bez ceregieli ;)

Opublikowano

i tu pytanie czy odbiornik OrangeRx R610 Spektrum DSM2 6Ch 2.4Ghz Spektrum może wspolpracuje turnigy 9x ?

jak sama nazwa wskazuje, odbiornik ten współpracuje tylko z nadajnikami spektrum tj. pasmo/kodowanie dsm2.
Opublikowano

tak własnie myslałem ale nie byłem na 100% pewny czyli zostaja orginalne turnigry lub

WSZYSTKIE HK ? 6lub 3 kanałowe innych zmienników niema ?

Opublikowano

ostatnio też prubowałem i orginalny odbiornik turnigy 9x i 2 serwa 9g spokojnie działały

na 1 celce z telefonu komurkowego tak baterie rozprułem do testów pakiet 1s lipol 640mah

podejrzewam że odbiornik ma ograniczony zasięg - czy zaobserwowałeś jakieś negatywne skutki ?

jak długo pochodzi taki układ na tej baterii

czy da się jakoś przewidzieć / obliczyć na ile wystarczy pakiet 1s 150mah do takiego zestawu?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.