mikon Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Widzieliście nowy nadajnik który Multiplex pokaże na targach w Norymberdze? Dzień po dniu pojawia się nowy element układanki: Pozdr. Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 No jednak zdecydowali sie wreszcie Oby też na taka samą elastyczność jak "4000", ale coś czuję, że to będzie RoyalEvo w pulpicie po prostu - mam nadzieję, że sie mylę To juz nie ta sama firma co kiedyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikon Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Profi TX wygląda raczej na następce Royalek niż Profi. Ale ten drugi wynalazek? Okropność! Smark SX .... (tzn. Smart SX) http://multiplex.zhype.com/index.php Link do katalogu 2012 (zobaczcie np fajnego Razora) http://multiplex.zhype.com/catalogues/MULTIPLEX_Catalogue_2012_Lr.pdf M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 To nie jest nastepca Royal Evo. To nastepca 4000. Z opisow dosc to jednoznacznie wynika. http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=7778 I w pulpicie:http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=7779 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Lewszku doskonale wiesz, że chodzi o "programowanie" nadajnika. RoyalEvo nie był tak elastyczny jak "4000", pomijajać skuch jakie miało to radio w W.Cz. na 35MHz. Klapki ma lepsze jak w oryginalnym pulpicie tamte były okropne i jak schował człowiek zapalniczkę to ni jak nie mógł wyjąć :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Oczywiscie. Uzywam 4000, mam i uzywalem Royal Evo, to wiem czym sie roznia. Ale wiem ze to co teraz pokazali to kontynuacja 4000. Wszysto to samo co bylo w 4000 plus jeszcze troche. Duze jest to troche. Nie wiem czy sledziles grupe Beyond4000 na Yahoo Groups. Jezeli tak - powiedz dlaczego panienka ktora kilka lat temu zrobila caly projekt hardware'u (to jest akurat dosc proste) plus byla w trakcie pisania software'u opartego na 4000, nagle nabrala wody w usta, grupa zdechla . . . . . A te klapki w SpaceBox - :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Złożyli jej propozycję nie do odrzucenia co było słuszne z punktu widzenia prowadzenia biznesu, po prostu :wink: Mnie zastanawia natomiast Jeti i Multiplex zapewne Jeti wprowadzi swoje nadajniki do sprzedaży równolegle. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Klapki ma lepsze jak w oryginalnym pulpicie tamte były okropne i jak schował człowiek zapalniczkę to ni jak nie mógł wyjąć ładny schowek na zapalniczkę.. za 1,5 - 2K ojro... a ja nosze w kieszeni jak wieśniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Tak to wyglada. A baba ma czuja co ludziom trzeba. Jeti sie cokolwiek opoznilo i chyba troche jest tansze. A z czysto technicznego punktu widzenia - M-Linka trudno jest przebic. Okrutnie jest ten system szybki w sensie drazek-serwo. Czego nie da sie powiedziec o Jeti. Utopia - jakie 2000, najdrozszy zestaw ma kosztowac 1500 (okolo). Pytanie za $1000 - czy toto robi kawe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Zapas trzeba mieć, bo wykręcanie świecy żarowej aby odpalić fajkę jest meczące, a po locie trzeba zjarać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 jaraj przed lotem -jak dobry buch to się "rynce nie majom zakłóceń na drągach" :ble: Pytanie za $1000 - czy toto robi kawe? robi ino nie podaje .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Nie mogę po buchu, pierwsze po czym poznaje to widze smug jak rusze głowa :wink: Ostatnio to jaram nawet w trakcie lotu bo trwaja po około 1h to co mam robić, filmy oglądać w drugim okienku?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Lat temu 8-9, mieszkalem wtedy na Cyprze, jeden z tamtejszych kolegow lataczy grzecznie zpytal czy nie moglbym dac mu 4000 na kilka dni, by mogl sie nim pobawic. Mial zamiar jakis nowy nadajnik kupic. Czemu nie. Tylko - potem jego zona pretensje do mnie miala ze jej chlop w swoim pokoju sie na tydzien zamknal. Ani konwersacji ani seksu. Nastepny weekend, spotykamy sie na lotnisku, a ten pyta - fajnie, wszystko chyba wiem, ale jak to zaprogramowac by kawe zrobil - stad ta kawa. A ten SpaceBox to calkiem dobry sklad na rozne potrzebne przedmioty. Tylko otworzyc trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Jeti sie cokolwiek opoznilo i chyba troche jest tansze. A z czysto technicznego punktu widzenia - M-Linka trudno jest przebic. Okrutnie jest ten system szybki w sensie drazek-serwo. Czego nie da sie powiedziec o Jeti. Leszek jezeli nawet M-Link jest tak szybki jak piszesz to normalny smiertelnik nie zauwazy roznicy miedzy M-Linkiem a np. Jeti.Cudow nie ma , no chyba ze ktos jest jakims robocopem .Przed swietami byly u nas "mini targi heli" organizowane corocznie przez modellbau friedel.de z lotami i zapraszaja najleprzych pilotow heli w Niemczech.Fotografowanie bylo mozliwe jak taka kosiarka stala na ziemi,bo juz w czasie akrobacji prawie niemozliwe :shock: .Systemy tez rozne:Fasst Futaba,HoTT,Jeti, M-Linka nie widzialem,ale moglem przeoczyc sporo tego bylo.Kolega z lotniska ktory bral udzial w pokazach latal na Fasst Futaba i HoTT i nie ma dla niego roznicy. A wracajac do do tematu, to dobrze ze wreszcie Multiplexowcy doczekali sie nastepcy Mc-4000,zanosi sie na prawdziwy wysyp Mc-4000 na ebay.de Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Wiesiek - nie pisalem ze dla mnie cos z tego wynika. Tak sobie godom :mrgreen: Poza tym, jak zauwazyles z pewnoscia - rozne mity kursuja po swiecie - a to ze Mpx sie do helikow nie nadaje (????) a to ze MC4000 jest wolny (????) - ot takie bzdety. Tez pomyslalem ze bedzie wysyp, tylko co mi z tego. Juz mam, mam tez rezerwe, zmieniac nie mam zamiaru, jestem pewnie ze mozliwosci 4000 nigdy nie wykorzystam. Ale za to pokibucuje troche bez emocjonalnego zaangazowania. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Utopia - jakie 2000, najdrozszy zestaw ma kosztowac 1500 (okolo). Leszek ma racje , az tak zle nie jest. Ceny: MPX Profi Tx9 Set: 869,00 Euro MPX Profi Tx9 nadajnik: 789,00 MPX Profi Tx12 Set: 999,00 MPX Profi Tx12 nadajnik: 899,00 MPX Profi Tx16 Set: 1249,00 MPX Profi Tx16 nadajnik: 1129,00 MPX Profi Tx16 Premium Edition: 1555,55 Zrodlo:Multiplex Newsletter Februar 2012. W sklepach troche taniej np.TUTAJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Pewnie za mam racje, czytalem ten sam cennik co Ty ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 niewyczuliście że nie o cenę chodziło ? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Wyczuliscie - ale nie mozna ludzi o takie bezecenstwa posadzac. :mrgreen: Wystarczy ze Futaba ma ceny z ksiezyca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Od razu z księży-ca :mrgreen: wcale nie była taka droga prosze kolegi ..aha i te no ju-tuby mi sie tną na wyświetlaczu to wina softu w futabie czy internet mam zawolny ? edit -..................... - Kochanie - jak nowe radio...? -..... - przecież cały czas je mam tylko tamto jeździło w aucie bo mi tego było szkoda -..... -No zobacz sama tu w szafie z tyłu ....sama widzisz że pasuje :devil: -... - jak to tyle pięniędzy ? - Kotek ja bym cię nigdy nie okłamał przecież ta cena jest w rupiach bo to było z Indii sprowadzone.. ... no i sama widzisz... Ufff dobrze że reszty nie widziała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi