mikon Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Widzieliście nowy nadajnik który Multiplex pokaże na targach w Norymberdze? Dzień po dniu pojawia się nowy element układanki: Pozdr. Michał
armand Opublikowano 31 Stycznia 2012 Opublikowano 31 Stycznia 2012 No jednak zdecydowali sie wreszcie Oby też na taka samą elastyczność jak "4000", ale coś czuję, że to będzie RoyalEvo w pulpicie po prostu - mam nadzieję, że sie mylę To juz nie ta sama firma co kiedyś.
mikon Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Opublikowano 1 Lutego 2012 Profi TX wygląda raczej na następce Royalek niż Profi. Ale ten drugi wynalazek? Okropność! Smark SX .... (tzn. Smart SX) http://multiplex.zhype.com/index.php Link do katalogu 2012 (zobaczcie np fajnego Razora) http://multiplex.zhype.com/catalogues/MULTIPLEX_Catalogue_2012_Lr.pdf M.
Leszek_K Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 To nie jest nastepca Royal Evo. To nastepca 4000. Z opisow dosc to jednoznacznie wynika. http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=7778 I w pulpicie:http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=7779
armand Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 Lewszku doskonale wiesz, że chodzi o "programowanie" nadajnika. RoyalEvo nie był tak elastyczny jak "4000", pomijajać skuch jakie miało to radio w W.Cz. na 35MHz. Klapki ma lepsze jak w oryginalnym pulpicie tamte były okropne i jak schował człowiek zapalniczkę to ni jak nie mógł wyjąć :wink:
Leszek_K Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 Oczywiscie. Uzywam 4000, mam i uzywalem Royal Evo, to wiem czym sie roznia. Ale wiem ze to co teraz pokazali to kontynuacja 4000. Wszysto to samo co bylo w 4000 plus jeszcze troche. Duze jest to troche. Nie wiem czy sledziles grupe Beyond4000 na Yahoo Groups. Jezeli tak - powiedz dlaczego panienka ktora kilka lat temu zrobila caly projekt hardware'u (to jest akurat dosc proste) plus byla w trakcie pisania software'u opartego na 4000, nagle nabrala wody w usta, grupa zdechla . . . . . A te klapki w SpaceBox - :twisted:
armand Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 Złożyli jej propozycję nie do odrzucenia co było słuszne z punktu widzenia prowadzenia biznesu, po prostu :wink: Mnie zastanawia natomiast Jeti i Multiplex zapewne Jeti wprowadzi swoje nadajniki do sprzedaży równolegle. :wink:
utopia Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 Klapki ma lepsze jak w oryginalnym pulpicie tamte były okropne i jak schował człowiek zapalniczkę to ni jak nie mógł wyjąć ładny schowek na zapalniczkę.. za 1,5 - 2K ojro... a ja nosze w kieszeni jak wieśniak
Leszek_K Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 Tak to wyglada. A baba ma czuja co ludziom trzeba. Jeti sie cokolwiek opoznilo i chyba troche jest tansze. A z czysto technicznego punktu widzenia - M-Linka trudno jest przebic. Okrutnie jest ten system szybki w sensie drazek-serwo. Czego nie da sie powiedziec o Jeti. Utopia - jakie 2000, najdrozszy zestaw ma kosztowac 1500 (okolo). Pytanie za $1000 - czy toto robi kawe?
armand Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 Zapas trzeba mieć, bo wykręcanie świecy żarowej aby odpalić fajkę jest meczące, a po locie trzeba zjarać :wink:
utopia Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 jaraj przed lotem -jak dobry buch to się "rynce nie majom zakłóceń na drągach" :ble: Pytanie za $1000 - czy toto robi kawe? robi ino nie podaje ..
armand Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 Nie mogę po buchu, pierwsze po czym poznaje to widze smug jak rusze głowa :wink: Ostatnio to jaram nawet w trakcie lotu bo trwaja po około 1h to co mam robić, filmy oglądać w drugim okienku??
Leszek_K Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Lat temu 8-9, mieszkalem wtedy na Cyprze, jeden z tamtejszych kolegow lataczy grzecznie zpytal czy nie moglbym dac mu 4000 na kilka dni, by mogl sie nim pobawic. Mial zamiar jakis nowy nadajnik kupic. Czemu nie. Tylko - potem jego zona pretensje do mnie miala ze jej chlop w swoim pokoju sie na tydzien zamknal. Ani konwersacji ani seksu. Nastepny weekend, spotykamy sie na lotnisku, a ten pyta - fajnie, wszystko chyba wiem, ale jak to zaprogramowac by kawe zrobil - stad ta kawa. A ten SpaceBox to calkiem dobry sklad na rozne potrzebne przedmioty. Tylko otworzyc trudno.
Wiesiek Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 Jeti sie cokolwiek opoznilo i chyba troche jest tansze. A z czysto technicznego punktu widzenia - M-Linka trudno jest przebic. Okrutnie jest ten system szybki w sensie drazek-serwo. Czego nie da sie powiedziec o Jeti. Leszek jezeli nawet M-Link jest tak szybki jak piszesz to normalny smiertelnik nie zauwazy roznicy miedzy M-Linkiem a np. Jeti.Cudow nie ma , no chyba ze ktos jest jakims robocopem .Przed swietami byly u nas "mini targi heli" organizowane corocznie przez modellbau friedel.de z lotami i zapraszaja najleprzych pilotow heli w Niemczech.Fotografowanie bylo mozliwe jak taka kosiarka stala na ziemi,bo juz w czasie akrobacji prawie niemozliwe :shock: .Systemy tez rozne:Fasst Futaba,HoTT,Jeti, M-Linka nie widzialem,ale moglem przeoczyc sporo tego bylo.Kolega z lotniska ktory bral udzial w pokazach latal na Fasst Futaba i HoTT i nie ma dla niego roznicy. A wracajac do do tematu, to dobrze ze wreszcie Multiplexowcy doczekali sie nastepcy Mc-4000,zanosi sie na prawdziwy wysyp Mc-4000 na ebay.de
Leszek_K Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 Wiesiek - nie pisalem ze dla mnie cos z tego wynika. Tak sobie godom :mrgreen: Poza tym, jak zauwazyles z pewnoscia - rozne mity kursuja po swiecie - a to ze Mpx sie do helikow nie nadaje (????) a to ze MC4000 jest wolny (????) - ot takie bzdety. Tez pomyslalem ze bedzie wysyp, tylko co mi z tego. Juz mam, mam tez rezerwe, zmieniac nie mam zamiaru, jestem pewnie ze mozliwosci 4000 nigdy nie wykorzystam. Ale za to pokibucuje troche bez emocjonalnego zaangazowania. :wink:
Wiesiek Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 Utopia - jakie 2000, najdrozszy zestaw ma kosztowac 1500 (okolo). Leszek ma racje , az tak zle nie jest. Ceny: MPX Profi Tx9 Set: 869,00 Euro MPX Profi Tx9 nadajnik: 789,00 MPX Profi Tx12 Set: 999,00 MPX Profi Tx12 nadajnik: 899,00 MPX Profi Tx16 Set: 1249,00 MPX Profi Tx16 nadajnik: 1129,00 MPX Profi Tx16 Premium Edition: 1555,55 Zrodlo:Multiplex Newsletter Februar 2012. W sklepach troche taniej np.TUTAJ
Leszek_K Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 Pewnie za mam racje, czytalem ten sam cennik co Ty ;D
utopia Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 niewyczuliście że nie o cenę chodziło ? :mrgreen:
Leszek_K Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 Wyczuliscie - ale nie mozna ludzi o takie bezecenstwa posadzac. :mrgreen: Wystarczy ze Futaba ma ceny z ksiezyca.
utopia Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 Od razu z księży-ca :mrgreen: wcale nie była taka droga prosze kolegi ..aha i te no ju-tuby mi sie tną na wyświetlaczu to wina softu w futabie czy internet mam zawolny ? edit -..................... - Kochanie - jak nowe radio...? -..... - przecież cały czas je mam tylko tamto jeździło w aucie bo mi tego było szkoda -..... -No zobacz sama tu w szafie z tyłu ....sama widzisz że pasuje :devil: -... - jak to tyle pięniędzy ? - Kotek ja bym cię nigdy nie okłamał przecież ta cena jest w rupiach bo to było z Indii sprowadzone.. ... no i sama widzisz... Ufff dobrze że reszty nie widziała...
Rekomendowane odpowiedzi