Skocz do zawartości

SANWA SD-10g FHSS-1 vs FHSS-3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

przymierzam się do zakupu nowego radia. Dla mnie wybór w cenie do 1500 złotych jest oczywisty. Nic nie oferuje tyle co SANWA SD-10g. Dodatkowo w miarę tanie oryginalne odbiorniki.....

ALE.....

Gdzieś słyszałem że jakiś regulator nie chciał współpracować z tym radiem ze względu właśnie na jej szybkość..... Już teraz nie wiem czy to zaleta czy wada. Co z tego że chyba najszybciej na rynku po ruszeniu drążka mamy ruch na serwie skoro inne urządzenia mogą się z tym nie wyrabiać.... Tak samo wyglada sprawa z analogowymi serwami jeśli podepniemy je do odbiornika w FHSS-3. Mogą drżeć..... Mam dużo analogowych serw i nie chciałbym aby stały się bezużyteczne z nowym radiem. Moje pytania dotycza przede wszystkim różnicy między FHSS-1 a FHSS-3:

czy stary system FHSS-1 jest dużo wolniejszy od FHSS-3?

Jest bardziej wrażliwy na powiedzmy zakłócenia, ma mniejszy zasięg?

Czy ten główny 10 kanałowy odbiornik może pracować w trybie FHSS-1, aby mogły być stosowane serwa analogowe?

Jak z kabelkiem pod symulator? Mam VG6000 i fajnie gdyby ten sam kabel obsłużyłoba radia....

Czy ten niepodświetlany lcd w słoneczny dzień jest czytelny?

Jak wygląda mechanika drążków? Pytam bo w mojej VG6000 jeden potencjometr na drążkach drży w neutrum. Co prawda ma swoje lata, ale jednak....

Czy tam są również potencjometry czy jakiś inny patent.

Czy wiadomo coś o nowym radiu od SANWY?

Nie ukrywam że możliwości radia są niezłea, w stosunku cena/możliwości wręcz doskonałe, ale troche zaspali moim zdaniem: design - no cóż, piękne nie jest, ale to nie najważniejsze. Brak podświelenia lcd - niby bajer ale jednak już standart. Brak telemetrii....

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.