radek_lodz Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Witam, przymierzam się do zakupu nowego radia. Dla mnie wybór w cenie do 1500 złotych jest oczywisty. Nic nie oferuje tyle co SANWA SD-10g. Dodatkowo w miarę tanie oryginalne odbiorniki..... ALE..... Gdzieś słyszałem że jakiś regulator nie chciał współpracować z tym radiem ze względu właśnie na jej szybkość..... Już teraz nie wiem czy to zaleta czy wada. Co z tego że chyba najszybciej na rynku po ruszeniu drążka mamy ruch na serwie skoro inne urządzenia mogą się z tym nie wyrabiać.... Tak samo wyglada sprawa z analogowymi serwami jeśli podepniemy je do odbiornika w FHSS-3. Mogą drżeć..... Mam dużo analogowych serw i nie chciałbym aby stały się bezużyteczne z nowym radiem. Moje pytania dotycza przede wszystkim różnicy między FHSS-1 a FHSS-3: czy stary system FHSS-1 jest dużo wolniejszy od FHSS-3? Jest bardziej wrażliwy na powiedzmy zakłócenia, ma mniejszy zasięg? Czy ten główny 10 kanałowy odbiornik może pracować w trybie FHSS-1, aby mogły być stosowane serwa analogowe? Jak z kabelkiem pod symulator? Mam VG6000 i fajnie gdyby ten sam kabel obsłużyłoba radia.... Czy ten niepodświetlany lcd w słoneczny dzień jest czytelny? Jak wygląda mechanika drążków? Pytam bo w mojej VG6000 jeden potencjometr na drążkach drży w neutrum. Co prawda ma swoje lata, ale jednak.... Czy tam są również potencjometry czy jakiś inny patent. Czy wiadomo coś o nowym radiu od SANWY? Nie ukrywam że możliwości radia są niezłea, w stosunku cena/możliwości wręcz doskonałe, ale troche zaspali moim zdaniem: design - no cóż, piękne nie jest, ale to nie najważniejsze. Brak podświelenia lcd - niby bajer ale jednak już standart. Brak telemetrii....
jankovich Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Skoro masz juz jedna Sanwe, wiesz czego mozesz spodziewac sie po tej firmie. Jezeli chcesz wiedziec co oferuje SD-10. polecam operating manual... https://www.airtronics.net/index.php/aitdownloadablefiles/download/aitfile/aitfile_id/222/ Nie wiem jakie jest wyjscie w vg6000, ale do SD-10 bedziesz potrzebowal (MINI-DIN).
Rekomendowane odpowiedzi