Peter Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Chodzi o usystematyzowanie,ranking tych odbiornikow. A przede wszystkim,czym sie roznia i z czego wynika roznica cen,nawet o 100% np.149 DP Z uwagi na to ze cala Anglia chce latac na 2,4 GHz,odbiorniki tanieja.Byc moze jest bledem,kupowanie uzywanego,tu tez przydala by sie opinia odnosnie tej kwesti. Generalnie chodzi o te odbiorniki: Futaba 138 DP 8 Channel PCM £40.0 Futaba 129 DP 9 channel PCM RX £40.00 Futaba 138 DF 8 Channell PPM rx £35.00 Futaba 149 DP 60.00 Futaba G3 Rx 70.oo Futaba R5014 rx 70.00 Futaba 8ch R168 PCM rx, 70 . 00 Tu nie mam pewnosci,czy to dobry pomysl ,zmieniac marke na JR JR R900S SPCM 9-channel £40 inc post. (2-of) JR NER649S SPCM 9-channel £40 inc post. JR R700 PPM £15 inc post. ( Jestem w trakcie skladania modelu-model bedzie latal ok 1-2 km,wiec kwestia zasiegu jest raczej priorytetem. Wdzieczny bede rowniez za inne propozycje,chetnie empirycznie potwierdzone,czyli opinie uzytkownikow.Kazdy chce miec duzy zasieg,wiec moze ta droga ,uda sie to ,wzbogacajac baze danych o opis i opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 PPM czy PCM?? Jeśli PPM to Multiplex RX 7 - Synth DS IPD albo 9 kanałowy Zasięg ma naprawdę sprawdzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 22 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 PPM czy PCM?? Tu nie mam koncepcji. Po pierwsze nigdy tak daleko nie latalem,a po drugie to calkiem nowe problemy (dla mnie) Rafio mam Futaba 9 FF cap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Peter,według mnie mając Futabę zastań przy odbiornikach Futaby.Od lat używam kilku odbiorników i zasięg czy drganie serw nigdy nie był tematem,mam R 118F,138DP,148DP i 149DP.Polecałbym wszystkie,czytając opinie na forach i wypowiedziach znajomych, najlepszy jest 149DP. R5014 jest wycofywanym odbiornikiem G3,ale jeżeli zobaczyłbyś w tej cenie R5114, to jest jego następca,napisz proszę,byłbym zainteresowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 22 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 jeżeli zobaczyłbyś w tej cenie R5114, to jest jego następca,napisz proszę,byłbym zainteresowany. W UK nie ma smietnikana 2.4 GHz,wiec sporo ludzi lata juz nawet spalinami. Pod tym linkiem trzeba sledzic sytuacje,raczej codziennie. http://www.bmfaclassifieds.co.uk/detail.php?id=32689 Jesli sie zdecydujesz,do Polski raczej nie wysla,ale moge Ci kupic,to co wybierzes.Bedzie dodatkowy koszt wysylki do RP.Zaleta jest to,ze pisza prawde,jesli stan jest dobry,to tak naprawde jest.No i sprzedwaca nie jest anonimowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Witam ja latam od kilku lat na Futabie PCM i zero problemow . Ale jakbyś znalazł sie tani odbiornik PCM to daj znac . mam Futabe 9 C ZAP i jeśli u angoli byłby modół nadawczy z synteza to tez jestem zainteresowany odbiorniki 146 iP , 138 ,149,319 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.