CodiJack Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 Chcę kupić to radio (bo 12fg trochę na wyrost jest - głównie cenowo) ale ma być warunek: musi być przerabialne na 35MHz! Tak, tak, chcę je na 35 bo nigdy mnie nie zawiodło i mam mnóstwo odbiorników (ff9). Odpowiadając po co z ff9 na t8fg -> bo są flying conditions i parę bajerów, które mi są przydatne Trochę na elektronice się znam i przeróbka nie nastręczy problemu tylko... czy jest wystarczająco w środku miejsca na antenę (by była prawie cała schowana)? Mam do Was pytanie: - czy ktoś rozkręcał tylną pokrywę i wie co i jak jest w środku umieszczone? - czy wejdzie tam antena (standardowa od ff9)? - możecie zrobić zdjęcia? Dzięki z góry za pomoc, Jurek.
Malker Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 www.rcheli.dk/review-futaba-8fg/ Takie cos znalazlem, moze sie przyda.
LeszekJ Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 Chcę kupić to radio (bo 12fg trochę na wyrost jest - głównie cenowo) ale ma być warunek: musi być przerabialne na 35MHz! No to kup T10C na moduły.
CodiJack Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Opublikowano 13 Lutego 2012 T10C: - kiepska ergonomia (a latam "z ręki" i jest to dla mnie b. ważne) - "flying conditions" są tak mocno okrojone, że nawet jak bym latał z pulpitu to mi nie pasuje Dzieki Malker i mr.jaro! Z tego co mogę zobaczyć to cień szansy jest... Może inaczej: - kto z Wrocławia odważy mi się pokazać swoją Futabkę od spodu bez pokrywki, taką trochę rozdziewiczoną?
Rekomendowane odpowiedzi