bedway Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 ostatnio nudziło mi się więc zbudowałem sobie mały model 60 cm długości i 80 rozpiętości, wszystko już kupiłem i zamontowałem, jeszcze nie latałem, no i dzisiaj go sprawdzam, jak działa, i silnik przestaje się kręcić, wyglądało na to że się rozładował więc naładowałem i się zdziwiłem bo po 5 min. się naładował, a ładowałem go zwykłą ładowarką, podłączyłem i serwa chodzą ale silnik nie po prostu robi takty o różnej długości do tego raz w tył raz w przód, może ma za dużo mocy bo regulator i bateria jest większa od wymagań silnika, wymienie sprzęt: silnik emax GF2205, regulator redox eco 20A, akumulator rockamp 2S 850mAh 30c, powiedzcie o co chodzi bo za bardzo nie wiem
bedway Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Opublikowano 28 Lutego 2012 ostatnio nudziło mi się więc zbudowałem sobie mały model 60 cm długości i 80 rozpiętości, wszystko już kupiłem i zamontowałem, jeszcze nie latałem, no i dzisiaj go sprawdzam, jak działa, i silnik przestaje się kręcić, wyglądało na to że się rozładował więc naładowałem i się zdziwiłem bo po 5 min. się naładował, a ładowałem go zwykłą ładowarką, podłączyłem i serwa chodzą ale silnik nie po prostu robi takty o różnej długości do tego raz w tył raz w przód, może ma za dużo mocy bo regulator i bateria jest większa od wymagań silnika, wymienie sprzęt: silnik emax GF2205, regulator redox eco 20A, akumulator rockamp 2S 850mAh 30c, powiedzcie o co chodzi bo za bardzo nie wiem
szymon_ Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Miałem taki sam problem. Uzwojenia w silniku były uszkodzone. Po przewinięciu wszystko działa jak należy.
szymon_ Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Miałem taki sam problem. Uzwojenia w silniku były uszkodzone. Po przewinięciu wszystko działa jak należy.
bedway Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Opublikowano 28 Lutego 2012 dzięki za pomoc ale już działa, próbowałem otworzyć silnik i prawie kabla nie wyrwałem ale już działa
bedway Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Opublikowano 28 Lutego 2012 dzięki za pomoc ale już działa, próbowałem otworzyć silnik i prawie kabla nie wyrwałem ale już działa
Rekomendowane odpowiedzi