Bartosz93 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Witam jestem nowy na forum nie mam żadnego pojęcia bardziej w teorii niż w praktyce miałem kontakt z modelarstwem sklejanie modeli ale to mało istotne chyba :lol2: tak więc kupiłem jakiś czas temu łódz podwodną została przywieziona z niemiec musiała pływać napewno jest fajnie zrobiona ma 2 metry długości waży jak dobrze pamietam 40 kg :?: ma silnik chyba od wycieraczek tak mi sie wydaje jest połączony wałem elastycznym z śrubą napędową ma średnice 10 cm mosiężna jest uszczelniona symeringiem czy jakoś tak to sie nazywa. Ster kierunku L P jest na cięgle czyli drut w pancerzu i stery głębokości ma 2 na tyle ma jakieś wyloty wloty dwa czyli chyba do nabierania wody i wypuszczania w ogóle jest wykonana porządnie widać ze ktoś włozyl w nią mnustwo pracy . Jak ją kupiłem miała połamane stateczniki ale zostały naprawione wyszpachlowane itd czyli zrobiłem wygląd zewnętrzny powiedzmy i tu moje pytanie nie ma do niej żadnej aparatury mam silnik napędowy i nic poza tym jak najprościej zrobić jakiś system który by zanurzał mam pomysł aby znaleźć duży balon i podłączyć pompkę np. od spryskiwaczy w samochodzie i która miała by napełniać balon i go opróżniać nie wiem czy to dobry pomysł. Aparatura czyli zdalne sterowanie chyba powinno obsługiwać ster głębokości i kierunku oraz pompkę i silnik napędowy i w tym jeszcze jedno pytanie silnik jest na 12v i jak go zasilić . kompletnie nie wiem jak i czy sie za to zabierać bo nie mam pojecia na ten temat i fundusze mam powiedzmy dosyć okrojone ale nie muszę robić tego odrazu mogę kupić co potrzeba stopniowo . proszę o pomoc jak wszystko rozwiązać itd. za błędy ort. i brak składni przepraszam dysleksja :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz93 Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Witam jestem nowy na forum nie mam żadnego pojęcia bardziej w teorii niż w praktyce miałem kontakt z modelarstwem sklejanie modeli ale to mało istotne chyba :lol2: tak więc kupiłem jakiś czas temu łódz podwodną została przywieziona z niemiec musiała pływać napewno jest fajnie zrobiona ma 2 metry długości waży jak dobrze pamietam 40 kg :?: ma silnik chyba od wycieraczek tak mi sie wydaje jest połączony wałem elastycznym z śrubą napędową ma średnice 10 cm mosiężna jest uszczelniona symeringiem czy jakoś tak to sie nazywa. Ster kierunku L P jest na cięgle czyli drut w pancerzu i stery głębokości ma 2 na tyle ma jakieś wyloty wloty dwa czyli chyba do nabierania wody i wypuszczania w ogóle jest wykonana porządnie widać ze ktoś włozyl w nią mnustwo pracy . Jak ją kupiłem miała połamane stateczniki ale zostały naprawione wyszpachlowane itd czyli zrobiłem wygląd zewnętrzny powiedzmy i tu moje pytanie nie ma do niej żadnej aparatury mam silnik napędowy i nic poza tym jak najprościej zrobić jakiś system który by zanurzał mam pomysł aby znaleźć duży balon i podłączyć pompkę np. od spryskiwaczy w samochodzie i która miała by napełniać balon i go opróżniać nie wiem czy to dobry pomysł. Aparatura czyli zdalne sterowanie chyba powinno obsługiwać ster głębokości i kierunku oraz pompkę i silnik napędowy i w tym jeszcze jedno pytanie silnik jest na 12v i jak go zasilić . kompletnie nie wiem jak i czy sie za to zabierać bo nie mam pojecia na ten temat i fundusze mam powiedzmy dosyć okrojone ale nie muszę robić tego odrazu mogę kupić co potrzeba stopniowo . proszę o pomoc jak wszystko rozwiązać itd. za błędy ort. i brak składni przepraszam dysleksja :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 www.modelepodwodne.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 www.modelepodwodne.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi