misiekkk Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Czy używa ktoś regulatora Mystery 30A ( ten niebieski z HK ) ? Założyłem go do kombata i zdziwiłem się, że po paru ( 4-5 ) minutach do modelu który leżał na stole i ustawiałem aparaturę ( silnik był włączony 2-3 razy na 3-4 sekundy ) regulator był gorący ! Parametry w regulatorze poustawiane prawidłowo ( ilość cel przede wszystkim ) Dziwne jest to dla mnie - w regulatorach Emax nigdy tego nie miałem. A tak zachwalali te Mystery... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Sprawdz w ustawieniach regla, Timing do ilosci pól silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekkk Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Timingi sprawdziłem - ustawione na high - dla silnika Emax GF 2215 ( outrunner ) - chyba dobre ? Prawdopodobnie znalazłem przyczynę - podczas ustawiania ESC można ustawiać tylko 1 funkcję w jednym przebiegu - i po prostu wykorzystywanie silnika jako głośnika tak nagrzało regulator. Przy normalnych próbach - regulator ciepły w normie. Ale i tak chłodny nie jest - grzeje się bardziej niż Emax'y. Jakieś pomysły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi